Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Rabu, 24 Julai 2013

Mungkinkah Indonesia Berpresidenkan Raja Dangdut?
[HM] Jakarta: Raja dangdut, Rhoma Irama semalam berkata, sokongan terhadap hasratnya untuk bertanding jawatan presiden pada pilihan raya tahun depan sudah mencapai tahap yang amat tinggi dan padu, menyebabkan dia tidak mungkin berpatah balik.

Rhoma yang berkempen untuk Parti Persatuan Pembangunan (PPP) pada pilihan raya 2009, adalah antara tokoh yang ditimbang oleh sebuah lagi parti berlandaskan Islam, Parti Kebangkitan Bangsa (PKB) untuk menjadi calonnya dalam pilihan raya presiden 2014.

Rhoma berkata semalam, dengan sokongan pelbagai pihak, khususnya ulama, beliau menerima cabaran itu dan akan membuat persiapan untuk menyandang tugas berkenaan.

“Apabila saya membuat persiapan untuk menjadi calon presiden, saya percaya terhadap kemampuan saya. Saya kinio berada dalam kedudukan yang tidak memungkinkan saya berundur kerana sokongan yang terlalu padu. Ini bukan lagi menjadi cadangan,” kata Rhoma.

PPP sebelum ini berkata, beberapa orang sudah menyuarakan hasrat untuk menjadi calon parti itu pada pilihan raya presiden kelak, termasuk Rhoma. Bagaimanapun, dalam kes Rhoma, anggota parti itu berpendapat, beliau masih belum layak menjadi calon.

Setiausaha PPP, Hasrul Azwar berkata semalam, satu-satunya orang yang layak menjadi calon parti itu ketika ini ialah pengerusinya sendiri, Suryadharma Ali. - AFPFacebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH