Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Jumaat, 30 Oktober 2009

Nama "ALTANTUYA" dalam DEFENCE INDUSTRY DAILY


Saya ada nyatakan dalam kiriman sebelum ini bahawa gambar yang saya salin dan tampal dari Defence Industry Daily di atas ada menyertakan artikel yang berkaitan dengan kapal selam tersebut.

Yang kurang enak dibaca apabila nama ALTANTUYA turut disebut dalam artikel tersebut. Biarpun artikel yang ditulis itu disandarkan pada tulisan Arnaud Dubus/Liberation serta beberapa akhbar lain, namun poin utamanya ialah isu ini bukan lagi suatu rahsia di peringkat antarabangsa, malah sudah menjadi isu sensasi bukan sahaja dalam akhbar online atau edisi cetak harian antarabangsa, malah turut diperkatakan dalam akhbar online yang berkaitan dengan sistem pertahanan yang boleh dibaca oleh jutaan warga dunia.

Antara perenggan dalam artikel bertarikh 24 Mac 2009 yang disiarkan dalam Defence Industry Daily itu termasuklah:

[DEFENCE INDUSTRY DAILY] ...Full and impartial accountability for public figures is not a prominent feature of Malaysian justice, but French Journalist Arnaud Dubus added to the pressure with a March 5/09 report in France’s Liberation, “Un cadavre tres derangeant: L’etrange affaire du meurtre d’une interprete mongole qui gene le pouvoir en Malaisie” (Page 30-31). It names very prominent names, offers details, and reveals the contents of documents the Malaysian court has refused to admit…If the documents are true, Altantuya was murdered....

The motive for Altantuya’s death was reportedly twofold: EUR 500,000 she wished to claim as her share of the “commission,” and the public embarrassment caused to....


(Sila klik pautan yang disertakan pada petikan
di atas untuk membaca keseluruhan artikel.)

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH