Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.





Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Rabu, 30 November 2011

[Video] Amukan Bini Pengembala Lembu RM250 Juta



Tadi kita baca ulasan/berita tentang ucapan dasar Ketua Wanita UMCO yang kononnya mahu memberikan mesej keras kepada pemimpin PKR, iaitu Zuraida, Saifuddin, dan Rafizi. Aksi meroyan bini pengembala lembu sampai tahap mahu mengangkat kain betul-betul menggelikan hati. Lucunya, sampai begitu sekali dia beraksi semata-mata untuk mengalihkan isu skandal yang sedang hangat diperkatakan orang.

Yang saya kesian ialah perwakilan UMCO yang bertempik sorak sampai serak suara, bertepuk tangan sampai merah tapak tangan semata-mata untuk menjaga air muka dan menyokong ketua mereka. Rata-ratanya buta mata dan buta hati sampai mengetepikan skandal yang terbongkar hasil laporan Ketua Audit Negara. Mereka lupa. Yang kenyang bini pengembala lembu ini dan keluarganya, mereka kenyang apa? Kenyang ketawa, kenyang tepuk tangan, kenyang bersorak, kalau kenyang projek pun, adakah sekenyang ketua mereka?

Ha ha ha! Melayu, Melayu!

Saksikan aksi meroyan Sharizat di bawah ini:




P/s: Projek lembu keluarga Sharizat tiada kaitan dengan Wanita UMCO. Agak kelakar apabila Sharizat mengheret Wanita UMCO untuk menyelamatkan dirinya!!!


  1. Mama lembu dah buka mulut.
    Mama lembu kata dia tak ada syer dlm syarikat lembu, tapi, makan hasil syer lembu memang ada.

    ha...ha...ha...

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Rabu, November 30, 2011 9:41:00 PTG      
  2. hehehehe..
    X pyh Nafi la..
    Patut la beberapa bulan yg lepas,ada org mendakwa mewakili Kem.Kesihatan call no rumah gua mintak gua dtg ke Tesco jika berminat utk tgk produk2 kesihatan berasaskan lembu..
    Mula2 dia kata nk perkenalkan gua dgn produk kesihatan berasaskan lembu jer,x der pun citer2 buisnes neh..
    Gua pun pg la sbb org yg dakwa dirinya mewakili Kementerian yg call,mana tau ada produk2 baek ka utk gua buat diet..
    Bila sampai sana,Alih2 x der satu pun Banner Jabatan Rasmi,yg ada cuma partisyen utk tgk video dan sblm tuh duduk kt meja utk diyakinkan utk melabur..
    Gua pun jd blur la,apesal masa call ckp lain,masa dtg bendanya lain..Aweks tuh pun citer la kt gua modalnya sekian2,pulangannya sekian2,durasi masanya sekian2..Bini gua pun terlopong igt gua dh ckp bohong ngan dia,lg satu hal gua kena explain dgn bini gua..siut btol!!!
    Last2 gua cakap,bukan gua x minat tp gua sedang berhutang dan merasa beban "Rakyat Kena Dulu" neh..
    Siap dia offer ble arrange kan loan utk over lap asalkan gua setuju utk melabur..wuiish!!!
    Beria-ia benar diorang neh..Meskipun awek yg ayat gua tuh cun,tp gua ttp menolak dgn baik..
    Apesal pulak benda2 yg x der dlm perancangan gua tetiba org lain pulak mandai2 nk convincekan gua utk labur..
    Baek gua x port,itu lbh selamat..
    Gua rasa benda neh dh berjalan seluruh negara,smpai jual nama Kementerian utk convincekan org awam..
    Lg 1 privacy lu org dh x selamat sbb Sykt2 telekomunikasi dgn x beretikanya menyerahkan no tel rumah luorg kpd kelompok2 mcm neh..
    Padahal no phn rumah gua tuh x pernah gua catatkan wlwpun utk borang maklumat kt tempat keje gua..
    Nasib baik gua x termakan ayat2 mereka..

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Rabu, November 30, 2011 10:03:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.com







TERIMA KASIH