Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Sabtu, 29 Januari 2011

Jurublog Lahanat Siarkan Sijil SPM yang Didakwa Milik Normala untuk Kelirukan Pembaca


Blog P Gomo yang masih belum disaman oleh ADUN Selising ini mendedahkan pula salinan gambar sijil SPM yang dikatakan milik calon PAS Normala Sudirman.

Persoalannya, kita tidak tahu sama ada sijil di bawah ini milik Cikgu Mala atau tidak, namun yang jelas sijil ini disiarkan oleh lahanat-lahanat UMCO untuk mengelirukan pembaca.

Tidak mustahil juga sijil di bawah ini hasil rekayasa pihak tertentu. Cuba lihat betapa lurusnya nama calon berbanding teks lain yang tidak tegak mengikut lengkungan sijil.Cuba lihat pencapaian calon yang dikatakan Normala Sudirman di atas. Calon memperoleh BM -3, Kesusasteraan Melayu- 4, Pendidikan Agama Islam - 1, Sejarah - 5, Geografi - 6, BI -8, Rampaian Sains - 5, Perdagangan - 7. Agak-agak pangkat berapa yang diperoleh calon? Kalau tidak salah, calon ini memperoleh pangkat 1.

Memanglah di bawah mata pelajaran itu ditulis S.A.P yang bermaksud Sijil Am Pelajaran termasuk pernyataan bahawa calon lulus dalam ujian lisan. Sijil SPM saya pun tertulis perkara yang sama. Begitu juga di bahagaian atas sijil tersebut. Ini semua ialah ayat standard dalam sijil SPM dahulu, tidak tahulah kandungan sijil SPM sekarang! Kalau mengikut kiraan jurublog UMCO ini, semua rakyat Malaysia yang mengambil SPM hanya memperoleh SAP.

Terang-terang sijil ini disiarkan untuk mengelirukan orang ramai dan bertujuan untuk menjatuhkan kredibiliti Cikgu Mala.

Dasar lahanat!

P/s: Lahanat ini bermaharajalela kerana tidak ada orang yang mahu menyamannya! Jika benar sijil SPM ini milik Cikgu Mala, siapa pula lahanat yang menyerahkannya kepada jurublog ini? Adakah kakitangan tempat Cikgu Mala pernah berkhidmat?

Contoh sijil SPM:

* Jurublog: Anda berminat dengan artikel ini? Ambillah, tampallah, namun berilah kredit kepada blog ini. Terima kasih.

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH