Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Khamis, 20 Januari 2011

Oprah Pernah Diperkosa & HamilSaya petik:
Selebriti tertekan akibat hamil diperkosa ketika usia 14 tahun

[BH] LOS ANGELES: Jutawan dan selebriti terkenal, Oprah Winfrey mengejutkan peminatnya apabila akhirnya membuat pengakuan secara terbuka dia pernah hamil selepas diperkosa dan cuba untuk membunuh diri ketika berusia 14 tahun berikutan insiden terbabit. 

“Ketika saya menyedari saya hamil, saya terfikir lebih baik jika saya mati sebelum bayi terbabit lahir dan terpaksa memikul tanggungjawab berat sebagai ibu pada usia 14 tahun.
“Saya tidak bersedia kerana masih terlalu muda dan ia membuatkan saya tertekan kerana tiada tempat untuk mengadu masalah saya,” katanya dalam rancangan bual bicara Cable News Network (CNN), Piers Morgan Tonight, yang dihoskan bekas juri rancangan realiti dan penyunting akhbar, Piers Morgan.

Jutawan itu berkata tanpa berfikir panjang beliau nekad untuk meminum air sabun dan berharap dirinya akan mati dan ia dianggap jalan terbaik untuk menyelesaikan masalah yang dihadapinya. Bagaimanapun umurnya masih panjang.

“Saya melakukan perkara bodoh kerana meminum air sabun. Ketika itu saya benar-benar memerlukan pertolongan tetapi tidak memperolehnya. Saya buntu dan tidak tahu cara untuk menyelesaikan masalah itu. Saya sangat takut dan hanya mampu menangis,” katanya.

Oprah berkata akibat tindakannya itu bayi yang dikandungnya keguguran.

“Saya menjadi begitu murung ketika itu dan saya menyangka hidup saya sudah hancur. Bagaimanapun saya akhir berjaya bangkit semula untuk meneruskan kehidupan saya,” katanya.

Jutawan itu juga mengakui beliau pernah mengalami kemurungan yang teruk pada 1998, apabila filem lakonannya Beloved, gagal memasuki senarai pecah panggung.

“Saya benar-benar kecewa ketika itu. Saya cuba menangani kemurungan dengan menjadikan makanan sebagai penawar. Saya makan tidak henti-henti,” katanya.

Oprah menambah dia menghabiskan sehingga 15 kilogram makanan berlemak termasuk burger dan keju.

Bagaimanapun kata Oprah, beliau akhirnya menyedari perlu berbuat sesuatu dan mendapatkan pertolongan sehingga berjaya mengatasi kekecewaannya.

“Pengalaman ini mengajar saya jika kegagalan berlaku, saya mesti berbuat sesuatu untuk memastikan ia tidak berulang lagi dan menghancurkan kehidupan saya,” katanya. – Reuters

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH