Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Selasa, 24 Disember 2013

Ops Cantas Khas Bersihkan Iklan Ah Long, Sampai Bila Mahu Buat Kerja yang Sia-sia?[AA] KUALA LUMPUR: 150 poster besar di sekitar Ampang telah diturunkan dalam Operasi Cantas Khas petang semalam.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya ACP Amiruddin Jamaluddin berkata, operasi itu bertujuan membanteras kegiatan pinjaman tidak berlesen di sekitar Lembah Klang khasnya di Ampang.

Kegiatan menampal serta mengantung iklan oleh agen-agen Along itu bukan hanya mencacatkan pemandangan malah mengganggu penglihatan pengguna jalan raya.

Beliau berkata demikian selepas selesai operasi pembersihan poster Along di sekitar Ampang.

Operasi itu disertai oleh tujuh pegawai dan 35 anggota polis termasuk Penguatkuasa Majlis Perbandaran Ampang Jaya.

Dalam operasi ini 150 poster besar diturunkan manakala poster-poster kecil dibersihkan terutama di pondok telefon, papan tanda jalan, dan tiang-tiang elektrik.

Operasi bermula pada pukul 3 petang sehingga 7 malam dan akan dilakukan setiap hari. - 24/12/13P/s: TM tidak bermaksud untuk memperlekeh usaha pihak berkuasa, tetapi ops membersihkan iklan ah long tidak menyelesaikan masalah, malah mungkin digelakkan oleh ah long lahanat.

Nombor telefon sudah tertera pada poster/iklan, mengapa tidak diperangkap orang yang terlibat dalam aktiviti haram ini? Jika orang ramai dapat menghubungi lintah darat lahanat itu melalui nombor yang tertera pada iklan, mengapa pihak berkuasa tidak boleh/gagal menghubungi mereka yang terlibat sekali gus memberantas gejala ini sehingga akar umbi? 

TM sudah banyak kali memberikan komen tentang hal ini. Tampaknya, solusi mereka masih sama...koyak dan bersihkan iklan along.  

Walhal dengan adanya nombor telefon, kegiatan ah long ini mudah untuk dibasmi, namun jika tindakan yang diambil sekadar membersihkan poster, maka sampai kiamat pun isu ini tidak akan selesai. Malah setiap nombor telefon itu didaftar untuk memudahkan pihak berkuasa mengesan empunya nombor jika berlaku sebarang penyalahgunaan.

Tidak tahulah jika di belakang ah long ini ada JERUNG BESAR?


  1. Kerja bijak dari penguasa malaysia.buang poster jer.itu kerja paling mencabar dan terhebat penguasa malaysia.

    gravatar Comment by ayim @ Selasa, Disember 24, 2013 12:29:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH