Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Rabu, 25 Disember 2013

Tian Chua Dedah Syarikat Longgok Sampah di bahu Jalan MRR2Longgokan Sampah MRR2 Perbuatan Sabotaj – Tian Chua

[Selangorku] KUALA LUMPUR 25 DIS: Longgokan sampah di bahu jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) pada 21 Disember lalu dipercayai sabotaj syarikat pengurusan sampah, Alam Flora, kata Tian Chua.

Ahli Parlimen Batu itu berkata, ia bertujuan mengambil alih tender pengurusan sisa pepejal bernilai RM80 juta yang dilaksanakan oleh syarikat Umpan Jaya sebelum ini.

“Saya ada menyimpan bukti dan saksi daripada orang awam, bahawa kerja-kerja longgokan sampah di tepi lebuh raya dilakukan oleh Alam Flora.

“Lori yang digunakan pada pagi 21 Disember lalu milik Alam Flora,” katanya dipetik Keadilan Daily.

Pada 21 Disember lalu, kira-kira 2,000 tan sampah dilonggok sepanjang bahu jalan MRR2 menyebabkan kesesakan teruk dan penduduk serta pengguna jalan raya terpaksa menghidu bau busuk sepanjang jalan itu.

Kata Tian, sampah dilonggok di tepi MRR2 berhampiran pusat pengumpulan milik Umpan Jaya supaya orang ramai beranggapan Umpan Jaya yang bertanggungjawab.

“Umpan Jaya mendapat bayaran DBKL sebanyak RM80 juta untuk kontrak selama tiga tahun. Kontraknya tamat pada Januari 2014.

“Jadi DBKL menerima tekanan orang awam akibat kelemahan pengurusan sampah oleh Umpan Jaya. Pada masa sama, terdesak untuk menggantikan syarikat itu.

“Berkemungkinan DBKL akan beri terus (kontrak) kepada Alam Flora untuk teruskan kerja pengumpulan yang dilakukan Umpan Jaya sebelum ini,” katanya dan menyatakan kontrak pengurusan sampah kepada Umpan Jaya dibuat tanpa proses tender terbuka.

“Saya gesa DBKL amalkan sistem tender. Jangan terkesan dengan krisis ini demi profesionalisme DBKL sendiri,” katanya. - 25/12/13Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH