Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Isnin, 10 Mac 2014

Kia Dituduh Noda PelajarSekadar hiasan
[HM] Tulungagung: Polis terpaksa campur tangan dan menyelamatkan seorang kiai dan keluarganya serta beberapa murid lain selepas mereka diserang penduduk kampung yang menuduh lelaki terbabit menyebabkan seorang pelajar hamil.

Kiai Jaz, 50, berasal dari Desa Sidem di daerah Gondang, masih ditempatkan di balai polis Tulungagung bagi mengelakkan dia menjadi mangsa rusuhan.

Ketua Polis Tulungagung, Lahuri berkata, pihak berkuasa cuba berunding dengan penduduk untuk membenarkan kiai itu pulang namun mereka tetap bercadang untuk mengancam keselamatannya.

“Sebelum diselamatkan, Jaz sempat dipukul penduduk kampung,” katanya. Lahuri berkata, Jaz bernasib baik kerana polis tiba tepat pada masanya untuk menyelamatkan lelaki terbabit.

Katanya, Jaz menjadi sasaran kemarahan penduduk kerana disyaki mengadakan hubungan seks dengan seorang pelajar berusia 15 tahun.

Bagaimanapun, Lahuri berkata, polis percaya pelajar perempuan itu hamil hasil hubungannya dengan seorang pelajar lelaki di situ.

Malah, kata Lahuri, mereka sudah bernikah secara rahsia pada 14 Ogos tahun lalu. Petang kelmarin, sekumpulan penduduk yang simpati kepada Jaz datang ke balai polis dan meminta dia dilepaskan kerana polis tidak cukup bukti untuk menahannya.

Polis kemudiannya mengumpulkan penduduk kampung yang berbeza pendapat itu untuk menerangkan keputusan siasatan bagi menjernihkan kembali keadaan dan pertelagahan masih berlaku. - Agensi/9/3/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH