Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Isnin, 10 Mac 2014

Respons Anwar terhadap Perbicaraan Mahkamah Rayuan 7 MacLantik Shafee Jadi Hakim, Lebih Mudah Hukum Pembangkang, Kata Anwar

[TMI] Putrajaya “disyorkan” supaya mengangkat peguam Umno, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah sebagai hakim bagi memudahkan kerja mengenakan hukuman ke atas pemimpin pembangkang.

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, Shafee yang dilantik sebagai timbalan pendakwaraya bagi pihak kerajaan dalam kesnya didakwa mempunyai motif politik.

“Saya tanya, kenapa tidak terus angkat dia (Shafee) jadi hakim lagi senang. Dia Umno punya peguam, jadi biar dia dakwa, siasat, maka lebih baik jadi hakim.

“Dia zalim pada orang. Karpal Singh lawan minta laporan perubatan, satu jam pun tak boleh dapat, minta sehari suruh doktor beri keterangan juga tak boleh,” katanya di sini, semalam sebagaimana dilaporkan oleh lidah rasmi kerajaan negeri Selangor, Selangorkini.

Anwar berusaha dari awal untuk mengenepikan Shafee daripada mengetuai pesukan pendakwa ke atas beliau.

Namun usaha beliau disaat terakhir sebelum perbicaraan, Mahkamah Persekutuan sendiri meluluskan penglibatan Shafee sebagai pendakwa.

Terbukti ketika menjalankan tugas, Shafee langsung tidak ada toleransi dengan Anwar termasuk usaha untuk meminta proses mitigasi (rayuan) ke atas hukuman dibuat minggu depan juga dibantah oleh Shafee.

Anwar turut mendakwa wujud campur tangan daripada pihak luar untuk menjatuhkan hukuman ke atasnya yang dibuat secara tergesa-gesa.

Katanya, kes yang sepatutnya dibicarakan pada 7 April ini dipercepatkan atas alasan hakim mempunyai “kes lain” untuk diselesaikan pada tarikh itu.

“Sebab hakim mesti putuskan hari ini kerana takut terlepas 11 Mac ini (penamaan calon),” katanya. – 10 Mac, 2014.Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH