Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Rabu, 16 September 2009

1PROTON: ORANG LUAR DIDAHULUKAN, ORANG LUAR DIUTAMAKAN!(foto: seperti tertera pada gambar. klik foto untuk besarkan imej)


HARGA KERETA PROTON DI ARAB SAUDI
Persona:SR 36,100 = RM 33,657.47
GEN 2:SR 33,600 = RM 31, 326.62
Waja:SR 37,950 = RM 35,382.29


ANAK KERA DI HUTAN DISUSUKAN,
ANAK SENDIRI DI RIBA MATI KELAPARAN!

 1. kat australia pun murah tapi takde orang nak beli pun sebab kalah dengan kereta jepun/korea.

  gravatar Comment by Abang Ben @ Rabu, September 16, 2009 2:13:00 PTG      
 2. kat mesir pun same...
  ape la nasib rakyat malaysia?

  gravatar Comment by p.u.j.a.a.n.s.e.7.e.n™ @ Rabu, September 16, 2009 2:56:00 PTG      
 3. Saya Zharfan

  Sesiapa beli Proton dan Perodua selain Malaysia walaupun murah, memang bodoh kalau beli sebab spare part memang susah nak dapat serta tak ramai pomen boleh baiki dan alang-alang kereta Toyota murah, baik beli Toyota.

  Kalau beli Proton atau Perodua di luar negara maksudnya kita peras Rakyat Malaysia membeli kereta tersebut lebih mahal dan Rakyat Malaysia terbeban dengan hutang yang banyak.

  Kalau tak nampak bodoh bawak Proton dan Perodua di oversea, Kereta Proton dan Perodua sentiasa pakai no plet Malaysia dan tampal stiker bulat memandu antarabangsa MAL.

  gravatar Comment by Tanpa Nama @ Rabu, Julai 14, 2010 11:13:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH