Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 30 September 2014

PAS Digesa Pulih Hubungan atau Keluar Pakatan Rakyat[Malaysia Kini] Sekumpulan anak muda mencadangkan PAS keluar dari Pakatan Rakyat sekiranya parti itu gagal bertindak tegas terhadap kelompok dalam parti yang terus menerus mewujudkan konflik sesama Pakatan Rakyat berhubung isu menteri besar Selangor.


Koordinator Lensa Anak Muda Malaysia (LENSA) Ekhsan Bukharee berkata pihaknya yakin kepercayaan masyarakat kepada PAS dapat dikembalikan jika parti itu mengambil tindakan tegas terhadap ahli yang menggugat keutuhan Pakatan.

Memberi contoh kenyataan beberapa pemimpin PAS yang dianggap "merugikan" Pakatan Rakyat berhubung isu itu, Ekhsan turut menyarankan supaya PAS menggesa semua pemimpinnya berhenti mengeluarkan kenyataan memudaratkan hubungan dengan Pakatan.

"Hal ini penting bagi mewujudkan tempoh bertenang seterusnya memberi ruang kepada komponen Pakatan Rakyat memperkukuhkan permuafakatan.

"LENSA khuatir sekiranya pertembungan dalaman Pakatan ini tidak diuruskan segera, maka masyarakat akan hilang kepercayaan kepada Pakatan dan secara khusus kepada PAS.

"Ini berikutan tanggapan umum terhadap PAS yang dilihat membelakangkan semangat Pakatan seterusnya menyebabkan krisis mejadi semakin rumit," katanya.


Cadangan itu dinyatakan dalam surat mereka kepada PAS supaya pemimpin parti itu menghentikan tindakan mencetuskan ketegangan dengan Pakatan Rakyat.

Surat tersebut diserahkan kepada Pegawai Penerangan Pas Pusat Mohamad Shahir Abu Hasan di Pejabat PAS, di ibu negara pagi ini.

Menurut Ekhsan lagi, berdasarkan maklum balas dan analisa dalam siri forum mengenai krisis Selangor juga menunjukkan pengundi bukan Islam kecewa dan mempertikaikan sikap PAS dalam kemelut itu.

Sehubungan itu, aktivis siswa itu mengesyorkan agar PAS menyiasat dan mengambil tindakan sewajarnya terhadap ahli atau pemimpin yang mengeluarkan kenyataan yang boleh menggugat Pakatan.

"Hal ini bagi membuktikan ketelusan PAS bersama Pakatan Rakyat sekaligus menunjukkan pandangan yang tidak pro-pakatan sebagai pandangan minoriti dan terpencil dalam PAS.

"Sekiranya ini dapat dilaksanakan, pihak LENSA yakin kepercayaan masyarakat umum dapat dikembalikan," katanya. -Anne Muhammad/30/9/14


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH