Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 23 Januari 2016

Bekas Polis Dipenjara 293 Tahun
Oklahoma City: Seorang bekas polis di sini yang didapati bersalah merogol empat wanita dan melakukan serangan seksual ke atas beberapa yang lain ketika bertugas dipenjarakan selama 263 tahun, semalam.

Hukuman ke atas Daniel Holtzclaw, 29, yang diumumkan Hakim Mahkamah Daerah Timothy Henderson ialah yang maksimum dibenarkan undang-undang di Oklahoma.

Disember lalu, juri mendapati Holtzclaw bersalah terhadap 18 daripada 36 tuduhan serangan seksual, termasuk merogol.

Dalam keterangan mereka semalam, mangsa memberitahu mahkamah, bekas polis itu memusnahkan hidup mereka.

Menurut pendakwa raya, Holtzclaw menjadikan wanita yang berdepan dengan masalah undang-undang mangsanya dan memaksa mereka mengadakan seks dengan harapan keterangan mereka tidak akan diterima di mahkamah.

Peguam Holtzclaw berkata, mereka merancang merayu hukuman berkenaan.

Seorang mangsa, Sherry Ellis, memberitahu mahkamah, dia tidak menyangka seorang anggota polis akan melakukan apa yang dilakukan Holtzclaw.

“Dia terima hukuman yang setimpal. Saya tidak dapat melupakan, walaupun sehari, apa yang dilakukannya terhadap saya,” kata Sherry.

Tiga belas wanita memberi keterangan pada perbicaraan Holtzclaw tahun lalu.

Holtzclaw mencabul mangsanya antara Disember 2013 dan Jun 2014, menyasarkan wanita yang kebanyakannya keturunan Afrika-Amerika yang miskin.

Dia dipecat pada Januari 2015, kira-kira tiga tahun selepas menjadi polis. -Agensi/Harian Metro/23/1/16
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH