Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 23 Januari 2016

[Gambar] Jalan Paling Bahaya di DuniaTurki: Sebuah jalan raya di Turki - Jalan Bayburt D915 baru-baru ini diiktraf sebagai Jalan raya paling berbahaya di dunia.

Menurut web dangerousroads.org . jalan raya itu mengatasi ‘Jalan Maut’ di Bolivia.

Jalan Bayburt D915 sepanjang 106 kilometer dengan 29 selekoh berbahaya terletak di kaki Gunung Soganli yang setinggi 1,828 meter.

Ia digambarkan sebagai laluan yang sukar kerana pemandu tidak boleh membelok di beberapa selekoh dengan mudah disebabkan terlalu hampir dengan cenuram.

Malah, jalan raya itu juga tidak mempunyai penghadang keselamatan bagi mengelak kenderaan terjatuh ke dalam gaung sekiranya tergelincir atau terbabas.

Sebahagian laluan itu ditutup setiap kali musim salji kerana licin.

Berbeza dengan Laluan Maut di Bolivia yang sering digunakan pelancong yang ingin melihat pemandangan indah, Jalan Bayburt digunakan penduduk tempatan yang memandu pelbagai jenis kenderaan - dari motosikal hingga ke lori.

Menurut dangerousroads.org: “Gambar dan kata-kata tidak cukup untuk menyatakan betapa bahayanya jalan berkenaan.”

Selepas Jalan Bayburt, laluan kedua paling bahaya di dunia ialah Jalan Keyling-Kishwar di India. Jalan bengkang-bengkok sepanjang 232 kilometer itu juga terletak di lereng gunung.

Di situ, kenderaan melalui jalan bengkang bengkok di lereng gunung sepanjang 232 kilometer.

Jalan La piste de Amitie di New Zealand pula dipilih jalan raya ketiga paling bahaya di dunia. - Agensi/Harian Metro/23/1/16
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH