Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.





Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Ahad, 27 Mac 2011

1Malaysia Sudah Kena "Tipu", Taib Mahmud Pertahan Kerusi DUN Balingian



1Malaysia kena tipu...

Saya petik:
[BH] MUKAH: Ketua Menteri Tan Sri Abdul Taib Mahmud semalam mengesahkan beliau akan mempertahankan kerusi Balingian dalam pilihan raya negeri ke-10 akan datang.

Anda tanya saya apakah saya akan bertanding di Balingian, ya. Itulah sebab saya di sini hari ini (semalam) untuk melawat pejabat ini,” katanya ketika ditanya wartawan ketika kunjungan singkatnya ke Pusat Khidmat Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) cawangan Balingian, di sini. 

Taib berkata, parti itu meletakkan kira-kira 25 peratus muka baru. 

Beliau berkata, Barisan Nasional (BN) negeri juga sedang dalam proses membereskan senarai calonnya.

“Selepas kami membereskannya, saya akan bertemu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak untuk pengesahan beliau, mungkin pada 1 atau 2 April ini,” katanya. 

P/s: Taib Mahmud, dua hari sebelum DUN Sarawak dibubarkan, mengumumkan bahawa dia akan mengundurkan diri selepas Pilihan Raya Negeri Sarawak. Semua dimaklumkan bahawa KM Sarawak paling lama berkuasa itu tidak akan menawarkan diri untuk menjadi Ketua Menteri Sarawak selepas PRN ini, malah kenyataan itu membayangkan pengundurannya daripada politik.

Sudah tentulah pengumuman itu menggembirakan orang Sarawak.

Semalam Taib Mahmud mengumumkan bahawa dia akan mempertahankan Kerusi DUNnya.

Masalahnya: Jika Taib Mahmud masih ADUN walaupun bukan sebagai KM,  apa bezanya Sarawak semasa dan selepas Taib Mahmud sebagai KM? Tidak terbayangkah anda bahawa KM baharu yang bakal dilantik (jika BN masih berpeluang memerintah) itu hanya BONEKA Taib Mahmud? Pusing macam mana pun. macam itu jugalah!


  1. Tolonglah jangan ambil tahu orang Sarawak dan Sabahan ini aduhai PR. Mereka ini memang suka ditipu dan kena tipu, dulu, kini dan selamanya. Apa nak diherankan, yang tipu mereka pun bukan bangsa lain, tetapi Melayu juga kan? Kalau Cina ke India ke mungkin kita rasa amat terkilan. Pemimpin bangsa yang lain cuma bersubahat tipu sikit-sikit untuk cari makan mudah. Untuk Ketua Menteri Sarawak yang dihormati, aku nak tanya sikit? Mana cari isteri lawa bagitu, berbangsa Arab pula tu! Boleh tolong carikan aku seorang yang anggun macam tu? Atau kalau tak mahu carikan kepada aku pun tak apa, tapi tolong carikan kepada PM aku yang hidup sengsara kerana apabila terkejut jaga di dini hari, maka terlihatkan ada anak badak berbaring di sebelahnya.... potong stim betullah, kehidupan begitu. Banyak wang pun hati banyak susah...

    gravatar Comment by MonkeyShooter @ Ahad, Mac 27, 2011 5:18:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.com







TERIMA KASIH