Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Isnin, 21 Mac 2011

Kursus Perakaunan untuk Pemimpin dan Jurublog Pro-UMCO daripada MB SelangorSaya petik:
[SH] RAWANG – Penganalisa kewangan dijemput menghadiri perbincangan pada pembentangan isu akaun defisit RM7.41 juta anak syarikat Kerajaan Negeri, Yayasan Selangor, pada satu sesi Rabu ini.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, beliau akan menerangkan perkara sebenarnya yang berlaku kepada aset dan hasil Yayasan Selangor termasuk ke pihak media pada sesi yang akan diadakan selepas Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri itu.

“Saya rasa ada pegawai kurang berpengalaman dari segi membaca akaun itu. Lagipun akuan itu sudah antara empat ke lima tahun lalu tidak diaudit sepenuhnya.

“Pihak media juga ada tidak tahu lihat akaun itu. Untuk itu, saya hendak ajar cara membaca akaun ini dan ambil tindakan supaya tidak jadi seperti (isu) skandal Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ),” katanya.

Abdul Khalid berkata demikian semasa majlis lawatan turun padangnya ke tapak projek pembangunan Saujana Rawang, di Pejabat Projek Saujana Rawang pemaju Glomac Berhad di Bandar Country Homes, di sini, semalam.

Menurutnya, pendedahkan laporan audit Yayasan Selangor itu disifatkan baru dan baik memandangkan perkara sedemikian cuba ditutup pihak pemerintah terdahulu.

“Dulu isu sebegini tidak diberitahu kepada orang lain, jadi tidak ada ketelusan. Berbanding sekarang, Pakatan Rakyat (PR) membenarkan maklumat (defisit) ini diberikan kepada masyarakat.

“Malah masyarakat terlibat mengenai perbincangan perkara tersebut dan apa berlaku boleh dipersoalkan oleh mereka. Jadi penyelewengan dapat dikurangkan.

“Berbanding isu PKFZ, masyarakat hanya tahu selepas penyelewengan berlaku. Tetapi Yayasan Selangor, kita rancang apa kita hendak buat dan beritahu sekarang,” katanya.

Abdul Khalid berkata, untuk itu pihaknya juga menjemput penganalisa kewangan menghadiri perbincangan akan diadakan dan hasil kajian dibentangkan kepada rakyat...

P/s: Percuma! Boleh bawa kawan sekali. Kah kah kah!

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH