Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Selasa, 29 Mac 2011

Larangan Loteri Kekal di Kelantan. Saya Sokong! Di Mana Ahli UMCO?


Larangan tiket loteri ini mendapat bantahan daripada BN, terutamanya MCA. Dalam Pakatan Rakyat pula DAP dilihat menentang usaha ini. Kedua-dua pihak mungkin berbuat demikian kerana kepentingan undi atau sebab-sebab lain. PKR berada di tengah-tengah "jalan".

Di mana pula UMCO? Parti yang dicanang hebat membela Melayu dan Islam, sampai ada yang menganggap jika tiada UMCO, maka tamatlah "riwayat" Melayu dan Islam? Wow! Jika dalam kes penjualan bir dan alkhohol di Selangor suatu ketika dahulu, mereka berarak bagaikan pejuang Islam yang mahu mati syahid di medan peperangan, hari ini, dalam isu ini, mereka hilang entah ke mana. Di mana Pemuda UMCO? Di mana ahli UMCO untuk menyokong larangan ini? Tiada sepanduk, tiada kenyataan dibuat untuk menyokong PAS. Menyorokkah mereka? Atau mereka ini layak digelar...

Munafik? Hipokrit?

Chua Soi Lek mahu membawa hal ini ke mahkamah. Selepas kantoi beraksi dalam video lucah, curang kepada isteri dan mengkhianati kepercayaan keluarga, apa lagi kredibiliti yang ada pada pemimpin ini? Mungkin tidak sesuai bercakap soal moral, dia bercakap soal tidak bermoral seperti judi dan sebagainya. 

Kalau mahu bercerita soal kesan buruk judi, memanglah banyak, sampai tidak tertulis. Cuma, orang Cina, dalam hal ini, perlu bertanya kepada Chua Soi Lek, adakah pemimpin MCA itu mahu orang Cina terus hidup dalam lingkungan judi, menghambakan diri kepada judi, sehingga ada yang hidup menderita kerana judi?


* Jurublog: Anda berminat dengan artikel ini? Ambillah, tampallah, namun berilah kredit kepada blog ini. Terima kasih.


  1. Umpama puteri melayu bila ditanya 'nak kawin ke'.....puteri diam tunduk itu tanda setuju...buat jelah.. Tapi yang suruh kaji tu kawan siapa pula.... kan kapai sink .. Walaupun kerajaan mendapat cukai disini untuk kasi penyokong pas dalam kerajaan makan.. tapi depa tu kedarah juga ... tak pa

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Selasa, Mac 29, 2011 9:28:00 PG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH