Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Ahad, 20 Mac 2011

Mahiaddin Kata Pakatan Rakyat "Hantu dan Jembalang". BN Kita Mahu Gelar Apa?
TPM Mahiaddin berfatwa lagi. Kali ini berdasarkan laporan Bernama, TPM menggesa penduduk Sarawak menolak "hantu dan jembalang" yang datang dalam jumlah yang besar dari Semenanjung  ketika pilihan raya negeri akan datang.

Menurut Mahiaddin, golongan ini (pemimpin PR) boleh menggugat keharmonian dan perpaduan kaum sedia ada, yang menjadi asas terpenting kepada kestabilan politik.

“Kestabilan politik inilah yang kita perlukan untuk negeri ini, malah di seluruh negara, untuk terus maju dan berkembang. Kita kini dalam kalangan negeri maju terbaik di dunia,” katanya pada majlis pemimpin bersama rakyat di rumah panjang Iban 29 pintu, Rh.Wilson Bada di kampung Gran B Stumbin, Lingga, kira-kira 20 kilometer dari sini, semalam.

Kita tanya Mahiaddin, apa yang membuatkan dia berfikir PR boleh menggugat perpaduan dan kestabilan politik? Setahu saya PR hanya menggugat perpaduan dan kestabilan politik BN sahaja! Malaysia antara negara termaju? Baik punya kelentong!
Tambah Mahiaddin,  "hantu dan jembalang" itu akan berbuat apa-apa sahaja untuk memperdayakan rakyat supaya menyokong pembangkang. Wow!

“Kami bimbang jika rakyat membenarkan diri mereka diperdayakan, tahap pembangunan akan menjadi perlahan. Pakatan Rakyat bukan pakatan sebenar. Mereka hanya pakatan longgar yang tiada program atau rancangan sebenar untuk membantu. Yang mereka ada hanya retorik dan janji,” katanya.

Selain menyamakan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebagai ‘Parti Kian Runtuh’, Mahiaddin dalam laporan berita itu mendakwa DAP dan Pas mempunyai ideologi berbeza dan bercanggah. Sebaliknya, BN dengan 13 rakan politik yang berlainan mempunyai ideologi tunggal untuk berkongsi kuasa bagi membantu dan berkhidmat kepada rakyat. 

Kah, kah, kah. BN bersatu padu? Orang sahaja tidak tahu bagaimana UMCO diperkudakan oleh MIC dan MCA. Bagaimana UMCO memanipulasi parti komponen yang lain. Orang pura-pura tidak tahu bagaimana UMCO hilang taring kepada Gerakan di Pulau Pinang. Banyak lagi, malas mahu taip panjang-panjang!

Kalau pemimpin PR itu digelarnya "hantu dan jembalang", maka apa yang patut kita gelar kepada pemimpin BN? Wajarkah kita gelar mereka "PENYAMUN & PEROMPAK"? Mungkin misteri kehilangan RM54 bilion saham bumiputera, pelbagai macam dana awam, aliran keluar RM888 bilion wang ke luar negara, penyalahgunaan kuasa untuk mengebas duit rakyat melalui pembayaran komisen pembelian peralatan tentera, dan sebagainya sudah mewajarkan mereka bergelar demikian. Setuju?

Ada hati gelar orang "hantu dan jembalang"! Jangan biarkan "penyamun dan perompak" terus berkuasa!
* Jurublog: Anda berminat dengan artikel ini? Ambillah, tampallah, namun berilah kredit kepada blog ini. Terima kasih.

 

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH