Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Ahad, 27 Mac 2011

[Gambar-18SX] Jurugambar CUN Berbogel di Kawasan Awam, New York. Gila!


Aksi bogel Erica Simone di jalan sekitar New York. Gila!
Berita menarik daripada DM.

Biasanya, jurugambar merakamkan aksi/ragam manusia atau fenomena alam, atau apa-apa sahaja.

Namun jurugambar cun bernama Erica Simone mempunyai pendapat yang berbeza. Dia membuat keputusan untuk berbogel - menangkap gambar sendiri - di jalan/kawasan awam sekitar New York. 

Gadis berusia 25 tahun itu tidak segan untuk berbuat demikian atas alasan seni.

Bercakap kepada pihak DM, "Pada mulanya, hal itu seperti, 'Bolehkah saya melakukannya?' 'Saya menyukai idea itu, namun tidak ada keberanian untuk melakukannya- Saya bukan exhibitionist sepenuhnya."

"Namun, saya berjaya melakukannya pada hari pertama di West Village dan saya tidak ditangkap oleh pihak berkuasa."

Kesemua 20 keping gambar bogel yang dirakamkan di sekitar New York itu merupakan sebahagian daripada material pameran terbaharu Simone, iaitu Nue York: Self-Portraits of a Bare Urban Citizen yang bakal dilancarkan bulan depan di Galeri Dash, Tribeca.

Maaflah, berita fasal kegilaan jurugambar ini terlalu panjang. Saya tidak mahu menterjemah lanjut fasal kegilaannya. Saya yakin akhbar tempatan akan menterjemahkannya nanti. Anda boleh baca butiran lanjutnya kemudian.

Erica Simone di dalam keretapi bawah tanah.

P/s: Dunia akhir zaman tuan-tuan!

* Jurublog: Anda berminat dengan artikel ini? Ambillah, tampallah, namun berilah kredit kepada blog ini. Terima kasih.


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH