Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Isnin, 21 Mac 2011

Azmin dan Anaknya Jalani 2 Ujian DNA Sanggah Isu Anak Luar Nikah Anwar-Shamsidar


Antara poster propaganda yang dibuat oleh jurublog pro-UMCO.

Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mendakwa bahawa beliau telah menjalani dua ujian DNA untuk menyanggah fitnah pihak tertentu yang mendakwa anak bungsunya, Afifa adalah hasil hubungan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan isterinya Shamsidar.

“Pada tahun 2000, anak saya yang berumur tiga tahun turut difitnah dan kami melakukan dua ujian DNA tetapi keputusannya negatif.

“Saya bawa kes ini ke mahkamah dan mendakwa penulis buku 50 Dalil Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi Perdana Menteri dan akhirnya penulis buku itu dijatuhkan hukuman penjara tetapi dia tidak sempat menerima hukuman kerana meninggal dunia,” katanya kepada hadirin ketika berceramah pada prohram Himpunan Kebangkitan Rakyat Ganti UMNO kedua (PGU2) di belakang Masjid Hadhari, Jertih.

Malah, isu anak bongsu Azmin ini turut menjadi bahan ceramah Ummi Hafilda untuk memburuk-burukkan abangnya dan Anwar Ibrahim. Isu anak bongsu ini juga mnejadi bahan fitnah yang popular dalam kalangan jurublog UMCO. Teori yang paling popular apabila mereka mendakwa Azmin mengambil sampel darah anaknya yang lain untuk menutup skandal Anwar-Shamsidar. Gila! Adakah Azmin masih mahu mempertahankan perkahwinannya jika isterinya berlaku curang? Ada yang menuduh Azmin dibayar sejumlah wang untuk menutup rahsia itu. Gila! Adakah duit dapat menutup maruah Azmin jika benar-benar isterinya berlaku curang?

Yang pasti teori hanya teori apabila mahkamah seperti yang dinyatakan oleh Azmin telah menjatuhkan hukuman kepada penulis 50 Dalil Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi Perdana Menteri kerana isu tersebut.
Dalam ceramah yang sama, Azmin menjelaskan bahawa Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak perlu menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA) berhubung dengan perbicaraan tuduhan kes liwat yang dihadapinya. Azmin berkata, beliau sering mengingatkan Anwar demikian kerana bimbang, DNA yang diserahkan itu sebaliknya akan dijadikan perangkap oleh pihak tertentu untuk menganiaya Anwar.

"Setakat ini, tidak ada alasan kukuh mengapa Datuk Seri Anwar perlu serahkan sampel DNA sebagaimana tuntutan oleh pihak tertentu supaya beliau berbuat demikian," katanya.


* Jurublog: Anda berminat dengan artikel ini? Ambillah, tampallah, namun berilah kredit kepada blog ini. Terima kasih.
 

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH