Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Jumaat, 25 Mac 2011

Pesuruhjaya PAS Terengganu, Harun Taib Tidak Percaya Anwar Difitnah2?Kiriman "Pesuruhjaya PAS Terengganu, Harun Taib Tidak Percaya Anwar Difitnah1?" semalam boleh dibaca di sini.

Semalam, Harun Taib mengeluarkan kenyataan di Utusan dan hari ini saya tampal pula berita tentang kenyataannya di The Star. Yang menjadi masalah, kenyataannya boleh mencetuskan persepsi negatif kepada masyarakat, tambah-tambah pula PR kini sedang berdepan dengan PRN Sarawak.Orang yang bijak berpolitik tidak akan mengeluarkan kenyataan sedemikian rupa kerana dia tahu bahawa kenyataan seumpama itu akan menimbulkan keraguan dalam kalangan rakyat dan merugikan dari segi politik.

Dalam hal ini, saya tidak kata beliau salah kerana berpendapat demikian, saya cuma mempersoal sebab kata-kata itu dilontarkan di depan wartawan dan menyuarakannya atas nama parti yang diwakilinya? Adakah kenyataannya itu suara rasmi PAS? Jika beliau ragu, simpan sahajalah keraguannya di dalam hati.

Kata-kata Harun Taib di atas menyerlahkan keraguan beliau terhadap moral Datuk Seri Anwar Ibrahim. Timbul dan terdetik di hatinya bahawa Anwar mungkin melakukan perbuatan itu tatkala pemimpin lain menolak bahawa video seks itu permainan politik pihak lawan! Adakah beliau juga yakin Anwar meliwat Saiful?

Timbul pula persoalan, adakah keyakinan Harun Taib tidak bertambah dengan pelbagai pendedahan yang telah dibuat? Adakah Harun Taib tidak berasa curiga tentang kes video seks ini selepas identiti Datuk T  terdedah? Adakah beliau mempercayai kata-kata Rahim Tamby Chik yang pernah terpalit dengan kes rogol gadis bawah umur?

Tidak beranikah Harun Taib berkata: "Kami yakin video itu direkayasa kerana kepentingan politik. Kami berharap berkuasa akan menyiasat kes ini dan menghukum dalang video tersebut."?

P/s: Berita dengan isi kandungan seperti ini amat digemari oleh UMCO!

* Jurublog: Anda berminat dengan artikel ini? Ambillah, tampallah, namun berilah kredit kepada blog ini. Terima kasih.


  1. Tuan blog
    Harun Taib dah old stock. Elok tuan haji ni masuk jawatankuasa menangani belia rosak dan rempit melampau di Terengganu,

    udang balik mee

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Jumaat, Mac 25, 2011 6:53:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH