Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , , ,

Selasa, 13 Ogos 2013

[Video] 2 Gadis Britain Didakwa Cuba Seludup Dadah Bernilai £1.5 Juta Pound Sterling
Dua gadis Britain dituduh cuba menyeludup kokain dari Peru bernilai lebih £1.5 juta yang disembunyikan di dalam beg pakaian mereka.

Polis Lima mendakwa Melissa Reid dan Michaella McCollum Connolly telah mengaku bersalah terhadap tuduhan tersebut.

Pasangan, yang bakal menghadapi hukuman penjara yang panjang jika didapati bersalah, masih belum secara rasmi disoal siasat kerana pihak polis masih belum menyediakan penterjemah.

Walau bagaimanapun Major Manuel Siclla, yang mengetuai siasatan itu, berkata: "Mereka telah mengakui perbuatan itu secara tidak rasmi kepada saya dan pegawai-pegawai di lapangan terbang yang menahan mereka.

"Seperti orang lain yang terlibat dalam penyeludupan dadah, mereka akan dibicarakan dan akan menghadapi hukuman penjara yang panjang jika disabitkan bersalah. Kami mengganggap masalah ini sangat serius dan mahkamah  menguatkuasakan undang-undang berkaitan dengan hal ini dengan ketat."

Bekas pekerja kedai Reid, 19, dari Lenzie berhampiran dengan Glasgow, dan penari McCollum Connolly, 20, dari Dungannon, County Tyrone, ditahan pagi Selasa lepas ketika mereka bersiap sedia untuk menaiki penerbangan Air Europa dari Lima ke Madrid sebelum mengambil pesawat kedua ke destinasi akhir mereka di Majorca.

Skuad Antidadah menemukan hampir enam kilogram kokain tersembunyi di dalam bekas produk makanan yang disimpan di dalam beg pakaian Reid dan Connolly. -DCM/DM -13/8/13

Sambung baca di sini.Kemas kini di sini, di sini, di sini, di sini, di sini.

puru girls

Akhirnya, mereka mengaku bersalah. Baca di sini.Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH