Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Rabu, 2 Oktober 2013

Bung Mokhtar Bawa Pistol untuk Keselamatan DiriBung: Saya Membawa Pistol untuk Pertahan Diri

[AA] KUALA LUMPUR: Ketika Parlimen hangat membahaskan usul pindaan Rang Undang-undang Pencegahan Jenayah (PCA), Ahli Parlimen Kinabatangan, Bung Mokhtar Radin berkongsi bahawa beliau ada membawa pistol.

Beliau berkata pistol tersebut adalah untuk keselamatan diri sendiri.

“Saya tidak suka membawa pistol kerana berat tetapi melihat keadaan sekarang dengan jenayah rompakan dan kes tembak mati yang meningkat.… pendirian saya berubah,” kata Bung di Dewan Rakyat.

"Daripada mati ditembak, saya lebih rela mati bertembak, oleh itu saya membawa pistol untuk mempertahankan diri saya,” kata Bung.

Bung berkata keselamatan orang ramai perlu diberi perhatian walaupun berlainan latarbelakang politik.

Semasa perbahasan pindaan PCA, Bung juga menyoal mengapa Pakatan Rakyat tidak bersetuju dengan undang-undang tersebut.

Beliau juga menambah bahawa pihak pembangkang mungkin mempunyai kaitan dengan geng kongsi gelap.

Sementara itu, Speaker Tan Sri Pandikar Amin Mulia memberi amaran kepada ahli-ahli parlimen yang membawa usul yang boleh menimbulkan kekecohan di dalam Dewan.

Komen Pandikar juga dituju kepada Ahli Parlimen PAS (Sepang) Hanipa Maidin yang menyebut tentang kes Altantuya Shaariibuu

“Jika dalam kes Altantuya, kita boleh adakan perbicaraan bagi yang tertuduh, kenapa tidak bagi kes-kes lain? Kenapa perlu ada perbezaan?” tanya Hanipa, di mana persoalan tersebut membawa kepada reaksi berlainan daripada ahli-ahli parlimen BN dan Pakatan. -1/10/13


P/s: Pelik. Ahli Parlimen di negara paling selamat di Asia Tenggara  perlu membawa pistol untuk keselamatan diri!!!Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH