Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 15 Mac 2011

Khabar Sedih, Bil Elektrik Pula Bakal Naik!!Tarif elektrik mungkin dinaikkan dalam tempoh enam bulan seperti yang dinyatakan oleh Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin Fah Kui.
Alasan yang diberikan ialah harga gas asli dan arang batu yang dijangka naik di pasaran dunia. Alasan ini merupakan jawapan bertulis kepada anggota Parlimen Batu Gajah Fong Po Kuan.

Malang! 

Seperti biasa, saya bukan berpegang bahawa semua barangan dan perkhidmatan perlu dikekalkan harganya sampai bila-bila. Cuma, rakyat miskin macam saya ingin mempersoalkan fasal:
* ...subsidi RM15 bilion yang diberikan kerajaan kepada syarikat IPP sedangkan rakyat marhaen perlu membayar kenaikan harga uitiliti. Syarikat-syarikat ini mengutip keuntungan setiap tahun dengan bantuan duit rakyat yang begitu besar jumlahnya.
* ...gaji tahunan CEO TNB yang sangat besar jumlah seperti tersebar di internet sebelum ini. Jumlah yang heboh diperkatakan ialah sekitar RM1 107280 00. Jumlah tersebut sebelum kenaikan sebanyak 100% yang heboh diperkatakan sebelum ini.

Rumah saya, tanpa alat pendingin hawa, bil elektriknya mencecah RM70-RM80 sebulan. Di rumah keluarga saya di kampung bil elektriknya sekitar RM50-60 sebulan. Tidakkah anda sedar bahawa bil elektrik begitu tinggi sekarang? Jika berlaku kenaikan, berapa pula jumlah bil elektrik yang perlu kita bayar?

Bayangkan bil elektrik di rumah yang mempunyai alat pendingin hawa atau peralatan elektrik yang canggih dan hebat? Bagaimana pula dengan keluarga yang berpendapatan rendah?

Cuba tanya Menteri Kabinet Najib, adakah mereka perlu membayar bil utiliti setiap bulan?

P/s: "Terima kasih" penyokong BN!

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH