Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 30 Jun 2012

Lelaki China Meninggal Dunia Selepas Tonton Euro 2012 Secara MaratonThe Telegraph menyiarkan berita seorang lelaki dari Changsha di selatan China meninggal dunia selepas berjaga malam selama 11 malam berturut-turut untuk menonton perlawanan Euro 2012. Lelaki berusia 26 tahun itu meninggal dunia selepas kekalahan 2-0 Irelands kepada Itali pada 18 Jun lalu.

Menurut laporan Sanxiang Metropolis, peminat fanatik sukan bola sepak itu ditemukan mati oleh ibunya. Berdasarkan perbezaan masa dunia, kebanyakan perlawanan Euro 2012 di China bermula pada pukul 02:45 pagi waktu tempatan.

Menggunakan nama palsu untuk melindungi identiti keluarga mangsa, akhbar itu melaporkan Jiang Xiaoshan yang merupakan ahli pasukan bola sepak universitinya mempunyai tahap kesihatan yang baik sebelum kejohanan itu.

"Kami akan berehat tetapi dia menonton setiap perlawanan tanpa ketinggalan walaupun satu perlawanan," kata rakan si mati kepada Metropolis Sanxiang.

Jiang dilaporkan pulang pada 05:00 pagi Selasa lepas tetapi apabila ibunya cuba untuk mengejutkannya  untuk makan malam, dia mendapati anaknya itu sudah meninggal dunia.

Menurut Dr Liu Zhiling, "Jiang mempunyai kesihatan yang baik. Namun, jika seseorang berjaga sepanjang malam dan tidak tidur dengan cukup, maka hal itu akan melemahkan sistem imunnya, tambahan pula jika dia mengambil minuman keras dan menghisap rokok sambil menonton bola sepak." -DCM


P/s: Bukan demam bola, tetapi hidup mati demi bola!
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH