Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 10 November 2015

Cara Felda Gerakkan 10,000 Hadir Demo ‘Baju Merah’
Jawapan yang diberikan kepada Dewan Rakyat memberi petunjuk bagaimana Felda menggerakan 10,000 peneroka bagi menyertai perhimpunan 'baju merah' di Kuala Lumpur.

Menurut Ahli Parlimen Kulai Teo Nie Ching, agensi kerajaan yang membantu golongan miskin menerokai penempatan baru di luar bandar mengadakan perhimpunan sempena sambutan Hari Malaysia pada 16 September

Peneroka diberitahu bahawa Felda menganjurkan perhimpunan di ibu negara itu sebagai sebahagian daripada program komuniti untuk menggalakkan semangat patriotik dan menanamkan rasa syukur di kalangan peneroka.

"Bagaimanapun, seperti yang diketahui umum, 16 Sept tahun ini adalah perhimpunan baju merah," kata Teo.

"Adakah perhimpunan peneroka Felda sengaja diadakan pada hari yang sama untuk meningkatkan bilangan peserta perhimpunan baju merah?" soal pemimpin DAP itu.

Teo berkata, jawapan di Parlimen memaklumkan jumlah peneroka Felda yang menyertai perhimpunan tersebut dianggarkan 10,000.

Justeru, beliau mengandaikan kira-kira 10,000 peneroka Felda menyertai perhimpunan itu yang sebahagian besar mereka diangkut ke Kuala Lumpur dengan bas.

Teo juga membidas Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Tanah Rancangan (JKKR) dan Gerakan Persatuan Wanita (GPW)yang didukung oleh kerajaan pusat kerana memberikan peruntukan RM925,000 bagi membiayai ‘perhimpunan Felda’.

"Wang itu sepatutnya digunakan untuk kepentingan awam, bukan untuk tujuan politik ...," katanya.

Menurut Teo, peneroka Felda juga tidak mempunyai sebab untuk bersyukur, kerana saham Felda Global Ventures (FGV) jatuh daripada RM4.45 bagi setiap unit pada tahun 2012 kepada RM1.93 seunit.- Malaysia Kini/10/11/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH