Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Sabtu, 28 November 2015

"Saya, bankrap? Karut." - Charles Morais
'Mengarut'.

Itulah kata-kata Charles Suresh Morais, adik mendiang Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais mengenai dakwaan dia bankrap dan kegagalan perniagaan yang disasarkan terhadapnya.

"Semua ini mengenai saya dan jenayah dilakukan di Amerika Syarikat adalah karut. (Terdapat) perbezaan antara kebankrapan perniagaan dan kebankrapan peribadi," kata Charles dalam emel eksklusif kepada Malaysiakini hari ini.

Katanya, dia menginap selama dua bulan di Hotel Hilton di Kuala Lumpur atas perbelanjaan sendiri untuk menunggu keputusan bedah siasat.

Beliau mengulas beberapa laporan berita dari 2007 hingga 2011 oleh pelbagai pertubuhan berita mengenai masalah perniagaan Charles dan kes-kes yang berkaitan dengannya.

Charles tidak menafikan bahawa dia telah memfailkan untuk kebankrapan, namun menegaskan bahawa beliau memfailkannya bagi pihak perniagaannya dan ia adalah 'bukan satu jenayah' untuk berbuat demikian.

"Jadi, adakah syarikat kereta, bank dan institusi kewangan semuanya melakukan jenayah apabila mereka memfailkannya pada tahun 2008, pada masa yang sama dengan syarikat yang saya bantu kendalikan?" soalnya.

Satu sumber yang rapat kepada Charles sebelum ini memberitahu Malaysiakini bahawa masalah kewangan dan pertikaian perundangan adalah perkara lama.

"Kebankrapan itu pada tahun 2008 selepas keruntuhan (krisis gadaian sub-prima) sepertimana dengan setiap ahli perniagaan yang lain. Tetapi dia bangkit semula dan maju dalam perniagaannya.

"Dia sedang merundingkan pembelian enam buah hotel di Malaysia pada masa ini," kata sumber itu.

Semakan dengan Pacer (Akses Awam Rekod Elektronik Mahkamah) AS mendapati bahawa kes-kes yang disebut dalam laporan sebelum ini mengenai Charles, tidak lagi aktif. -Malaysia Kini/28/11/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH