Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Rabu, 29 Disember 2010

Saya Tabik Spring!


Sultan Kelantan Sultan Muhammad V, Tuanku Faris Petra (kiri) berkenan melawat seorang peneroka, Sudin Che Ya, 59, (kanan) yang mengidap penyakit kronik asma di rumahnya, di Rancangan Kemajuan Tanah (RKT) Kesedar di sini pada Rabu. Terdahulu Tuanku Faris Petra telah berkenan menyempurnakan majlis Pengurniaan Zakat dan Bantuan Peringkat Jajahan Gua Musang, di mana seramai 137 penduduk miskin termasuk 29 daripada kalangan Orang Asli menerima bantuan zakat dan rumah. Daripada jumlah itu ,129 menerima bantuan zakat manakala bakinya menerima bantuan rumah daripada Majlis Agama Islam Kelantan. Foto BERNAMA 

SULTAN Kelantan Sultan Muhammad V, Tuanku Faris Petra (kiri), berkenan menyampaikan replika kunci rumah kepada penduduk miskin pada majlis Pengurniaan Zakat dan Bantuan t Jajahan Gua Musang, di Masjid Rancangan Kemajuan Tanah (RKT) Kesedar, Sungai Asap B, di Gua Musang, hari ini. - Foto Bernama

Kalau orang bertanya tentang definisi "Sultan berjiwa rakyat", anda jelaskanlah maksudnya, jika memerlukan gambar, ambillah gambar Sultan Kelantan di atas.  1. Syabas Tuanku Sultan. Syabas kerana tidak menyusahkan rakyat dan tidak membazirkan wang rakyat walaupun Tuanku boleh untuk berkembara sana dan sini. ALLAHUAKBAR!!! semoga Allah S.W.T. melanjutkan usia Tuanku untuk terus berbakti kepada rakyat jelata dan semoga Allah mengukuh dan menjaga tanah jajahan Tuanku supaya dalam keselamatan, aman dan terhindar dari hasad dengki dan khianat dari golongan yang berkepentingan peribadi.

    Marilah kita terus mengukuhkan doa dan munajat kita kepada Allah S.W.T Raja sekelian Alam agar dikurnia lebih ramai lagi pemimpin yang berakal dan beriman kepadaNya dan mampu untuk menjaga rakyat jelata bukan sebaliknya pula seperti wang rakyat yang sewenang2nya tanpa batas diguna untuk kemewahan dan kemegahan dunia.

    ALLAHUAKBAR!!!ALLAHUAKBAR!!! ALLAHUAKBAR!!!

    gravatar Comment by otaklunyai @ Rabu, Disember 29, 2010 3:36:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH