Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Isnin, 20 Disember 2010

[Kemas Kini] JURUBLOG DICARI! Imbuhan RM30 Ribu + RM5 Ribu Sebulan Menanti Anda!


Saya petik:
Sebagai sebahagian daripada jentera BN untuk menyerang pembangkang dan penulis-penulis blog pembangkang pro. UMNO dan PBB telah menubuhkan dana RM10 million Cyber War Fund.

Kami menjemput rakyat Sarawak yang mempunyai naluri kewartawanan untuk menghubungi atau melawat mana-mana cawangan PBB, PRS dan SUPP untuk mendaftarkan diri anda sebagai pihak berkepentingan parti.

Calon-calon Berkelayakan akan diberitahu dalam 7 hari.

Latihan akan dijalankan oleh NST, Malay Mail (Datuk Rocky Bru) dan Utusan Melayu di Pusat Latihan UMNO pada Janda Baik.

Setiap penulis blog akan diberikan RM30,000 untuk membina blog mereka, sama ada ia bebas atau hos berbayar, selain dibayar elaun bulanan RM5,000.00 setiap bulan.

Lantaran itu kami menyeru semua rakyat Sarawak yang bertanggungjawab untuk mendaftarkan diri mereka di mana-mana pejabat parti-parti komponen BN Sarawak.

Ia menjadi tugas anda untuk mempertahankan Sarawak daripada serangan oleh Sarawak Report dan Radio Free Sarawak.

YB Abdul Karim Hamzah
YB Fadzillah Yusof

Sumber asal di sini. 

Kredit: Pulakdah 

P/s: Benar atau mitos kiriman di atas tidak penting. Umum tahu bahawa BN ada menyediakan dana untuk blogger menyebarkan propaganda BN dan bersaing dengan blogger PR yang rata-ratanya bergerak sendiri. Jika sebelum PRU12 jurublog BN tidaklah begitu menonjol, namun kini blog mereka dikunjungi ribuan pengunjung sehari. Benar atau palsu sesuatu berita yang disiarkan bukanlah menjadi persoalan kepada mereka. Yang penting mereka mahu mencetuskan keraguan masyarakat kepada PR.

Sebelum ini, beberapa blog elit BN menguar-uarkan hasrat mereka untuk merekrut dan mempromosikan blog-blog baru yang mesra kerajaan. Sesuatu yang tidak pernah dibuat oleh jurublog elit PR yang rata-rata merasakan blog mereka begitu elit dan esklusif sehingga enggan memaut blog-blog penyokong PR yang merintih di kotak ulasan mahupun di ruang sembang blog-blog berkenaan.

Kemas Kini (21/12):
* PBB nafi dakwaan 'dana siber RM10 juta'Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH