Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Khamis, 22 Julai 2010

2 Perogol Budak Sekolah Ditahan


Kedua-dua lelaki ini didakwa merogol lebih daripada 5 orang budak sekolah berusia antara 12 hingga 14 tahun. Modus operandi mereka ialah mendekati pelajar yang menjadi sasaran sebelum bertindak merogol mereka. Kedua-dua suspek lazimnya membawa mangsa makan tengah hari sebelum menghantar mereka pulang. Selepas mendapat kepercayaan mangsa, kedua-dua suspek akan mengajak mangsa bersiar-siar sebelum dibawa pulang ke rumah lalu dirogol. Setiap mangsa diberi antara RM50 hingga RM300 untuk menutup mulut mereka. Menurut pihak berkuasa, kedua-dua lelaki yang tinggal di apartment yang sama ini sering bertukar-tukar mangsa untuk memuaskan nafsu masing-masing. Setakat ini, lima mangsa telah membuat laporan polis dan dijangkakan lebih banyak lagi mangsa akan membuat laporan polis dalam masa terdekat.

Jika terbukti bersalah, kedua-dua KEPARAT ini wajar dikenakan hukuman yang maksimum.

Saya petik:

[TS] KUALA LUMPUR: Two men who allegedly befriended schoolchildren before raping them have had their re­­mands extended. More victims are expected to come forward to re­­port the sexual abuse by them.

The tow-truck driver and a labourer live in the same apartment block in Ampang. They had allegedly raped more than five girls, aged between 12 and 14, in the past one month.

It is learnt that the men in their 30s, would separately stalk the girls at schools before approaching them and sweet talking them with an offer to buy them meals before sending them home.

Once they had gained the trust of the girls, they persuaded them to hop into their car for a spin.

The girls would then be taken to either of the suspects’ home where they were raped.

It is learnt that the two men would often “swap” girls.

The victims were paid between RM50 and RM300 to silence them.

Police said the two men selected their victims and took a few days to get to know them before making a move.

Their evil acts were exposed when a neighbour of one of the suspects recognised one of the victims and informed her family.

Ampang Jaya police chief Asst Comm Abdul Jalil Hassan said police arrested the men separately at their homes on July 13 and July 14.

The arrests were made after police received the first police report on July 12. So far, police have received five reports.

ACP Abdul Jalil said police were expecting more victims to come forward soon.

Both men have been remanded until July 26 for investigation under Section 376 of the Penal Code for rape....

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH