Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 17 Julai 2010

"Pengorbanan" Pengetua: Berbogel untuk Kelas Seni


Macam-macam. Pengetua Sekolah Seni dan Sains Zhongshan di Nanjing, China berbogel selepas model yang sepatutnya berbuat demikian tidak hadir. Perkhabaran yang dibawa oleh Pengetua Yang Linchuan membuatkan pelajar kelas yang terdiri daripada 20 pelajar termasuk lapan orang perempuan itu berasa kecewa. Selepas tiada pelajar yang mahu berbogel secara sukarela, Yang yang tidak pernah berbogel membuka pakaiannya untuk menjadi model bagi kelas tersebut. Saya petik:
[DC] A headmaster posed nude for his students when the model failed to turn up at an art class in China.

The incident has created a stir at Zhongshan School of Arts and Science in Nanjing.

On Monday, headmaster Yang Linchuan, 43, walked into a classroom and told the students that their male nude model could not turn up for the session.

And just as the students were talking and expressing of their disappointment, the headmaster asked if anyone in the class could take up the model's place.

None of the students volunteered. Yang then took off his clothes and posed for the 20-odd students, including about eight females.

Yang is a famous musician and artist. His oil painting is among the masterpieces being displayed at the United Nations pavilion in Shanghai Expo 2010.

A student posted the news and Yang's nude photographs on the Internet on Thursday. Just within four hours, the article attracted more than 5,500 visitors.

Some netizens have praised Yang's body, saying that it was as fit as an athlete's.

"It's an art," commented one viewer.

"He looks a bit nervous and shy but appears to have adapted to it," said a student.

"When he (the nude headmaster) stood next to me, my face turned red," another student wrote.

In an interview with Henan Shangbao, Yang said the students' money and time would have been wasted if he cancelled the class.

"I had to do it since no one volunteered," he said, adding it was the first time that he had posed as a nude model.

Yang said it was nothing to be ashamed of, adding that he would do it again if necessary.  - Henan Shangbao

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH