Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Rabu, 26 Ogos 2015

Ahli Umno Lapor Polis Singapura Kes Akaun PMSeorang ahli Umno Datuk Khairuddin Abu Hassan membuat laporan polis di ibu pejabat polis Singapura berhubung kes akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak.

Laporan polis itu, katanya, turut berkaitan dakwaan "penipuan" Presiden 1MDB Arul Kanda berhubung akaun bank anak syarikat firma pelaburan itu, Brazen Sky Limited, di BSI Singapura.

Dalam kenyataan di Facebooknya, Khairuddin berkata laporan polis itu dibuat secara rasminya pada jam 10:30 pagi di Jabatan Hal Ehwal Komersial, republik itu.

Sebelum ini, bekas naib ketua bahagian Umno Batu Kawan itu menyerahkan 'bukti' kepada peguam negara Switzerland berkaitan firma pelaburan 1MDB.

Minggu lalu, Khairuddin membuat laporan polis di Perancis dan United Kingdom di mana bekas rakan kerjasama 1MDB iaitu PetroSaudi International yang berpengkalan di situ.

Khairuddin berkata laporan polis di Singapura itu relevan kerana mendakwa wang sebanyak RM2.6 bilion yang didepositkan ke dalam akaun peribadi Najib berasal daripada Singapura.

"Memandangkan kes akaun peribadi Najib Tun Razak telah melibatkan 'Falcon Private Bank' yakni 'Swiss Private Banking' cawangan Singapura.

"Maka secara langsung ia mempunyai satu asas yang kukuh agar laporan polis dibuat di Singapura agar pihak 'Legal Enforcement Authority' di sini dapat menyiasat kes ini secara profesional dan telus bawah pengubahan wang haram," kata Khairuddin.

Dalam Facebooknya juga, beliau berkata pihak penyiasat jabatan itu memberi jaminan untuk menyiasat kes itu secara komprehensif berteraskan segala bahan bukti beliau berikan.

Khairuddin turut meluahkan rasa amat sedih dan kesal dengan sikap penguatkuasa undang-undang Malaysia yang didakwanya tidak ikhlas untuk menyiasat kes skandal 1MDB ataupun kes yang menjadi polemik di negara kita secara adil, telus, saksama dan profesional.- Malaysia Kini/26/8/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH