Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Isnin, 17 Ogos 2015

Anak Ke-2 Nik Aziz Tidak Sertai GHB Tetapi...Anak kepada bekas mursyidul Am PAS Nik Omar Nik Aziz tidak akan menyertai Gerakan Harapan Baru (GHB) demi menghormati keluarganya, namun pemikiran beliau bersama NGO itu, kata Pengerusi GHB Kelantan Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah.

"Nik Omar tidak masuk GHB, fikrah (pemikiran) memang bersama (kita) tetapi beliau tak akan masuk kerana dalam kedudukan keluarganya (dan) kedudukan bondanya.

"

Saya tahu Nik Omar tak boleh masuk sekarang, kerana masalah dalaman keluarga beliau. Beliau menghormati bondanya.

"Beliau tak mahu bondanya terhimpit dengan suasana yang ada,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Wan Abdul Rahim mengulas kenyataan Pengerusi GHB Mohamad Sabu bahawa pihaknya akan menghantar wakil bagi bertemu Nik Omar dalam masa terdekat ekoran kononnya anak lelaki Datuk Nik Aziz Nik Mat itu berminat menyertai kumpulan itu.

Mengulas lanjut, Wan Abdul Rahim berkata desas desus Nik Omar akan menyertai GHB tercetus pada Khamis lalu sewaktu beliau menghadiri majlis anjuran NGO itu di Hotel Habib dekat Kota Bharu.

Menurut Wan Abdul Rahim, dalam majlis itu, Nik Omar memberikan takzirah bahawa ayahnya pernah berpesan kepadanya bahawa Allahyarham mendokong Pakatan Rakyat - PAS, PKR dan DAP - lebih dari anak-anaknya sendiri demi menumbangkan Umno.

"Beliau menceritakan pengalaman dengan ayahandanya. Nik Omar cerita pengamalan beliau semasa ikut ayahnya bagi kuliah dan ceramah politik sampai tahun 2008.

"(Nik Omar kata) Tok Guru sebut yang dia (Tok Guru) tatang Pakatan Rakyat lebih dari tatang anak sendiri.


"Ambo tatang Pakatan Rakyat lebih dari tatang anak sendiri, kali yang kedua Nik Aziz sebut mengenai tatang Pakatan Rakyat tu (kemudian) dia lihat kepada anak dia (Nik Omar) mengharapkan sesuatu dari Nik Omar... kerana Pakatan Rakyat nak jatuhkan Umno BN.

"Jadi Nik Omar mengangguk kepalanya tanda beri persetujuan kepada ayahnya," kata Wan Abdul Rahim.

Ditanya pihak yang menyebar berita kononnya Nik Omar menyertai GHB, Wan Abdul Rahim berkata: "Ia disebar oleh mereka yang tidak bertanggungjawab."

Sementara itu, Wan Rahim berkata semasa Nik Omar belajar di luar negara beliau berkawan ahli PAS termasuk dengan mereka yang berbeza pendapat yang mendorong beliau memahami situasi politik yang berlaku kini.

“Masa belajar di luar negeri, beliau ada hubungan dengan rakan yang agak luas, bukan hanya dengan ahli PAS (sahaja).

"Beliau ada hubungan dengan IKRAM, ada hubunga dengan fikrah-fikrah lain selain dari PAS. Saya faham kekecewaan beliau," katanya. - Malaysia Kini/17/8/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH