Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Ahad, 23 Ogos 2015

Kanak-kanak Tiga Kemaluan DibedahMUMBAI - INDIA. Seorang kanak-kanak penghidap Diphallia yang mempunyai tiga kemaluan dan ketiadaan lubang punggung berjaya dibedah bulan lepas.

Laporan DNA India mengatakan kanak-kanak dua tahun berkenaan berasal dari Jaunpur dan dibawa ke Mumbai oleh ibunya untuk dirawat di hospital Sion.

Menurut doktor, walaupun kanak-kanak tersebut mempunyai tiga kemaluan, hanya satu yang berfungsi sebagai saluran urin (kencing).

"Dua dari kemaluan tersebut juga mempunyai tisu erectile yang berfungsi untuk seksual dan satu lagi hanya mempunyai fungsi asas," kata doktor Paras Kothari.

"Ada ketulan tulang lembut dan tisu di kawasan kemalauan tersebut bersambung, dan anus (lubang punggung) juga tiada.

"Dua tahun lepas, doktor di Uttar Pradesh melakukan pemotongan (incision) di sebelah kiri bawah perutnya, dikenali sebagai Colostomy Procedure untuk membenarkan najis keluar dari sebuah tiub," kata doktor bedah paedatrik berkenaan.

Anomali Diphallia sangat jarang berlaku dan cuma seratus kes berkenaan direkodkan sejak 1609.

Dalam pembedahan enam jam bulan lepas, tulang lembut di kemaluan kanak-kanak berkenaan dikeluarkan, bersama-sama kemaluan yang hanya mempunyai fungsi asas.

Dua lagi kemaluan yang berfungsi sepenuhnya pula digabungkan dengan membalut selaput kulit di sekeliling organ tersebut.

"Satu laluan untuk anus juga dicipta melalui rektum kanak-kanak tersebut untuk pembuangan najis," kata doktor Vishesh Dixit.

Dixit juga memberitahu, kanak-kanak tersebut akan menjalani satu lagi pembedahan akhir bulan ini untuk menutup potongan di perutnya yang dibuat dua tahun lepas.

"Fungsi seksual dan kesuburan kanak-kanak tersebut tidak akan terganggu," kata doktor. -Sinar Harian/23/8/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH