Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Isnin, 24 Ogos 2015

PKR Pertahankan Azmin dalam Isu DEIGNaib Ketua Pemuda PKR Fahmi Fadzil mengakui PKR masih belum memutuskan pendirian rasmi mengenai isu penubuhan Kumpulan Darul Ehsan Investment Group dan menyerahkan kepada Menteri Besar Selangor Mohamad Azmin Ali meneruskan usaha memberi penjelasan dan pencerahan kepada rakyat dan anggota parti. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 Ogos, 2015.

PKR hari ini mempertahankan tindakan Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali yang menubuhkan Kumpulan Darul Ehsan Investment Group (DEIG) bagi menguruskan aset RM30 bilion milik negeri terkaya itu.

Naib Ketua Pemuda PKR Fahmi Fadzil berkata, keputusan menubuhkan DEIG ada dimaklumkan Azmin kepada pimpinan PKR sebelum ini.

"Kita masih berusaha untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai isu DEIG tapi kita sudah dimaklumkan dalam pertemuan sebelum ini bersama menteri besar," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PKR di Petaling Jaya hari ini.

Bagaimanapun beliau mengakui setakat ini, PKR masih belum memutuskan pendirian rasmi mengenai isu tersebut namun menyerahkan kepada Azmin untuk meneruskan usaha memberi penjelasan dan pencerahan kepada rakyat dan anggota parti .

"Kalau kita lihat dalam perjalanan sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) ada Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) yang membangkitkan isu itu dan sudah dijawab semua persoalan tersebut, saya lihat ini perkara positif menunjukkan kerajaan Selangor bersifat telus dalam semua isu termasuk DEIG," katanya.

Bekas menteri besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim pada minggu lalu di sidang DUN mempersoalkan tindakan Azmin menubuhkan DEIG. – The Malaysian Insider/ 24 Ogos, 2015.

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH