Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Isnin, 24 Ogos 2015

Anggar RM200 Ribu, Namun BERSIH Berjaya Kumpul RM1.5 JutaBERSIH Kumpul RM1.5j, Akan Dedah Akaunnya

Dalam satu kenyataan akhbar hari ini, pengerusi BERSIH, Maria Chin Abdullah berkata, sambutan orang ramai terhadap kempen derma BERSIH untuk perhimpunan BERSIH 4 sangat memberangsangkan.

Setakat ini, kata beliau, pihaknya telah menerima lebih RM1.5 juta sumbangan dan jumlah itu jauh melebihi anggaran awal mereka sebanyak RM200,000 memandang masalah ekonomi yang dihadapi rakyat Malaysia.

Walaupun telah mengisytiharkan bahawa sasaran kutipan itu telah melebihi sasarannya, kata Maria, namun masih ada sumbangan yang dibuat.

Maria berkata, dengan lebih banyak dana, bermakna lebih banyak pilihan untuk BERSIH 4, di mana lebih banyak peralatan boleh disewa untuk acara tersebut.

"Ini termasuk tandas mudah alih, peranti komunikasi, sistem bunyi, lampu dan set generator," katanya.

Bagaimanapun, sebahagian besar daripada perbelanjaan akan digunakan untuk membiayai anggota keselamatan dan logistik.

Maria berkata BERSIH juga akan menggunakan wang itu untuk membiayai ikatjamin dan kos tindakan perundangan, jika perlu.

Butiran akaun BERSIH akan didedahkan kepada umum selepas perhimpunan BERSIH 4 yang akan berlangsung hujung minggu ini.

BERSIH 4 bertujuan menuntut Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak berundur, ekoran kontroversi 1MDB dan sumbangan derma RM2.6 bilion yang diterima sebagai sebahagian daripada pembiayaan politik. - Malaysia Kini/24/8/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH