Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Selasa, 4 Ogos 2015

Wanita Trauma, Tidak Sangka Dirogol Remaja 15 Tahun Ketika Hiking
WINNIE M Li, 36, sedang melakukan aktiviti hiking di sebuah kawasan hutan di Belfast, Ireland apabila seorang remaja lelaki mengekorinya.

Remaja berusia 15 tahun itu mendakwa dia sesat dan tanpa berfikir panjang Winnie membiarkan dia mengekorinya tanpa curiga kerana usianya yang masih muda selain waktu itu keadaan siang dan terang benderang.

Malangnya, ketika tiba di satu kawasan yang agak tersorok remaja lelaki itu tiba-tiba bertukar ganas dan bertindak merogolnya.

Susulan kejadian itu, Winnie mengalami Gangguan Stres Pasca Trauma (PTSD), sejenis penyakit kemurungan yang biasanya menimpa anggota tentera yang baru pulang dari peperangan.

Namun kini selepas tujuh tahun berlalu, Winnie akhirnya mendapat semangat untuk berkongsi kejadian pahit itu menerusi sebuah buku yang menceritakan segala-galanya.

Remaja yang merogol Winnie telah pun berdepan hukuman penjara 8 tahun.

Mengimbas hari kejadian, Winnie berkata aktiviti hiking adalah minatnya dan dia yang menetap di London mengambil peluang melakukannya ketika berada di Ireland atas urusan kerja.

Ketika memulakan perjalanannya mengikut trek di Colin Glen Forest Park, terdapat ramai pengunjung lain tetapi ketika Winnie melalui satu kawasan sunyi, dia mula dihampiri remaja lelaki tersebut yang memohon untuk mengekorinya kerana sesat.

“Dia melarikan diri selepas merogol saya dengan ganas. Selepas kejadian saya buntu hinggalah akhirnya terfikir saya perlukan bantuan perubatan dan mula menghubungi rakan,” cerita Winnie.

Selepas itu Winnie mula mengalami tekanan perasaan hingga mengganggu tumpuan kerja selama dua tahun. Dia yang bekerja berkaitan bidang perfileman kemudiannya berhijrah ke Qatar sebelum pindah ke Singapura.

Akhirnya pada Oktober 2013 Winnie mula menulis buku menceritakan pengalamannya itu yang diberi judul Dark Chapter.

Buku tersebut hampir siap sepenuhnya sebelum dipasarkan. Ianya diharapkan dapat membantu mangsa rogol di luar sana untuk mendapat kekuatan membina semula kehidupan selepas melalui pengalaman paling ngeri dalam hidup. – MYNEWSHUB.CC/3/8/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH