Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Ahad, 23 Ogos 2015

Rakyat Diajak Sertai Kempen Bergambar Sokong BERSIH 4


Warga Malaysia di seluruh dunia diseru memuat naik gambar bersama poster Bersih 4 yang akan disediakan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 23 Ogos, 2015.
Warga Malaysia seluruh dunia kini berpeluang menyatakan sokongan mereka kepada himpunan Bersih 4 yang akan diadakan pada hujung bulan ini dengan memuat naik gambar mereka bersama poster yang disediakan.

Kempen yang dilancarkan bersama Bersih 2.0, Bersih Shanghai dan Global Bersih itu membolehkan mereka yang berada di perantauan untuk sama-sama menyatakan kesediaan mereka menyertai himpunan berkenaan walaupun tidak berada di Malaysia.

"Kita menghasilkan kempen ini bagi membolehkan mereka meluahkan kebimbangan terhadap perkembangan di Malaysia baru-baru ini.

"Kami percaya rakyat Malaysia yang berjiwa patriotik di luar negara akan menyertai kempen ini," kata jurucakapnya, Johnson Chew dari Bersih Shanghai.

Himpunan Bersih 4 akan diadakan selama 34 jam mulai 2 petang 29 Ogos ini di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, dengan menyaksikan penyokong di Kuching, Kota Kinabalu dan beberapa bandar besar serata dunia turut berhimpun di kawasan masing-masing.


Dr Wong Chin Huat dan Johnson Chew menunjukkan poster Bersih 4 yang akan disediakan di Facebook. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 23 Ogos, 2015.

Mereka yang berminat menyatakan sokongan boleh mencetak poster yang boleh didapati daripada laman Facebook "Bersih Global Countdown" dan gambar yang diambil boleh dimuat naik ke laman sama.

Sementara itu, Ivy Josiah dari Global Bersih berkata, Bersih 4 kali ini akan menyaksikan penglibatan lebih 43 lokasi di 20 buah negara di mana bilangannya akan bertambah menjelang hujung minggu depan.

Katanya, walaupun himpunan di luar negara tidak selama 34 jam seperti yang diadakan di Kuala Lumpur, namun ia jelas menunjukkan suara mereka yang berada di luar negara.

"Semasa Bersih 3, kita ada 85 lokasi di 35 buah negara.

"Bersih 4 pada masa ini terdapat 43 lokasi dan makin bertambah di 20 negara. Saya menjangkakan ia mencecah 40 buah hujung minggu depan," katanya.

Aktivis Bersih 2.0 Dr Wong Chin Huat berkata, himpunan Bersih memperlihatkan patriotisme rakyat Malaysia secara bersama yang memiliki latar belakang berbeza.

Katanya, ia menyatukan rakyat Malaysia merentasi sempadan negara bagi mendesak perubahan kepada pentadbiran negara.

"Kita mungkin dipisahkan dengan zon masa tetapi hati dan tindakan kita sama, mahu melihat perubahan," katanya. – The Malaysian Insider/23 Ogos, 2015.


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH