Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Jumaat, 22 Mei 2015

Adegan Bom di dalam Kemaluan DiselarBeijing: Satu drama televisyen China dibatalkan siarannya selepas menimbulkan kemarahan penonton melalui plot yang menunjukkan bom tangan dikeluarkan daripada kemaluan wanita ketika aksi ghairah.

Pentadbiran Kebangsaan bagi Akhbar, Penerbitan, Radio, Filem dan Televisyen juga menyemak semula drama ‘Let’s Beat the Devils’ yang mengisahkan kebangkitan rakyat China terhadap penjajahan Jepun, lapor Agensi Berita Xinhua.

Tema kebangkitan Perang Dunia Kedua terhadap Jepun memang popular dalam rancangan televisyen China.

Plot sedemikian dianggap patriotik, seterusnya dilihat pasti terlepas daripada lembaga penapisan yang ketat negara itu selain mampu menarik ramai penonton.

Bagaimanapun, penerbit rancangan itu dikritik hebat kerana mengambil kesempatan memperkenalkan aksi memberahikan untuk kisah yang kononnya berunsur patriotik.

Dalam adegan itu, seorang wanita China menemui kekasihnya yang menjadi tawanan Jepun.

Mereka bercumbu sebelum lelaki itu menemui grenad tersorok dalam kemaluan wanita terbabit yang akan digunakan dalam serangan berani mati terhadap askar Jepun yang menawannya.

Komentar di Xinhua menyelar aksi itu sebagai menggunakan patriotisme untuk mengabui penonton daripada seks dan keganasan dalam kisah berkenaan.

“Apatah lagi kisah itu membabitkan sejarah yang begitu sukar untuk kita lupkakan,” kata artikel itu. - AP/Harian Metro/22/5/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH