Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Khamis, 28 Mei 2015

Budak Dirogol, Didera Selepas Dijual untuk Kahwin Kontrak


POLIS Sepanyol selamat budak perempuan 11 tahun yang didera, dirogol selepas dijual ibu bapanya. - Foto AFP 

Jual Anak untuk Kahwin Kontrak

Madrid: Polis Sepanyol menyelamatkan seorang budak perempuan berusia 11 tahun yang dilaporkan dirogol berulang kali serta dipukul selepas dia dijual ibu bapanya untuk berkahwin dengan harga AS$18,500 (RM66,000).

Menurut kenyataan polis hari ini, lima orang daripada dua keluarga, iaitu ibu bapa budak itu serta keluarga bakal suaminya ditahan. Mereka menghadapi tuduhan memperdagang manusia, penderaan seksual, rogol dan mendera.

Polis memulakan siasatan selepas mendapat maklumat seorang budak perempuan bawah umur dijual ibu bapanya pada Mei 2014 untuk perkahwinan kontrak di Romania.

Budak itu yang tinggal bersama keluarganya di Sville, selatan Sepanyol, dilayan dengan buruk sejak sampai di Valladolid di utara negara itu untuk tinggal bersama bakal suaminya.

“Mereka menghina, mengancam dan memukulnya serta memaksanya melakukan sex dengan bakal suami. Dia juga dipaksa memetik anggur tanpa bayaran,” kata kenyataan itu.

Menurut polis, budak itu menghubungi ibunya meminta bantuan tetapi keluarga yang membelinya menuntut RM40,000 bagi membebaskannya.

Apabila menyedari polis mengawasi mereka, barulah keluarga bakal suami budak itu menghantarnya pulang dengan bas.

Bulan lalu, polis menahan seorang lelaki Romania kerana cuba menjual bayi perempuannya yang berusia seminggu dengan harga kira-kira RM20,000. - AFP/Harian Metro/28/5/15
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH