Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Ahad, 10 Mei 2015

Tabung Haji: Mufti Perlis desak Mereka yang Terlibat Dibawa ke MahkamahKUALA LUMPUR: Mufti Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin menggesa supaya pihak yang terbabit dalam urusan pembelian sebidang tanah bernilai RM188.5 juta oleh Lembaga Tabung Haji (TH) dibawa ke mahkamah pengadilan.

Dalam tulisan di laman Facebook peribadinya, Dr Mohd Asri berkata satu perbicaraan yang mengembalikan hak rakyat jelata hendaklah dilaksanakan.

Katanya, golongan agama tidak boleh mengambil sikap berdiam diri dalam hal ini kerana apa yang berlaku boleh menjatuhkan maruah umat Islam dalam negara ini.

"Di sinilah tanggungjawab amar makruf dan nahy munkar mesti ditunaikan.

"TH menjadi salah satu dari lambang ekonomi umat Islam. Apa yang berlaku ini benar-benar boleh menjatuhkan maruah umat Islam dalam negara ini," tulis beliau.

Dr Mohd Asri berharap semoga satu siasatan telus yang dapat membawa pihak yang mengkhianati amanah rakyat ke muka pengadilan.Tulisan Dr Maza di laman Facebook peribadinya yang mendesak mereka yang terlibat dalam urusniaga pembelian tanah bernilai RM188.5 juta milik 1Malaysia Development Berhad (1MDB) oleh TH dibawa ke mahkamah pengadilan.

Sebelum ini, ketika awal isu pembelian tanah oleh TH dari 1MDB ini menjadi perhatian, Dr Mohd Asri menggesa pemimpin utama negara dapat memberi satu jawapan yang boleh menghilangkan kerisauan rakyat dalam isu tersebut.Semalam, pengerusi TH dalam sidang medianya menegaskan institusi tersebut telah memutuskan untuk menjual tanah seluas 1.5 ekar (0.61 hektar) selepas mendapat nasihat daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.Ekoran pengumuman yang dibuat oleh Abdul Azeez itu, Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa dalam satu kenyataan semalam mendakwa penjelasan yang dibuat oleh pengerusi TH itu hanya hanya menambahkan luka dan mempermainkan rakyat Malaysia.


DAP pula berpendapat penjelasan yang dibuat oleh TH semalam tidak memadamkan hakikat perjanjian itu dianggap langkah penyelamatan (bailout).

Manakala PAS pula mendesak supaya supaya satu suruhanjaya bebas ditubuhkan bagi menyiasat isu pembelian tanah bernilai RM188.5 juta itu.


-AstroAwani/10/5/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH