Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 16 Mei 2015

Buku "Terima Kasih Si Babi Hutan" Dijual 15 ribu Naskah dalam 14 HariKUALA LUMPUR: Kebiasaannya buku atau novel cinta mudah untuk laku di pasaran atas beberapa faktor antaranya, bagi mereka yang gemar membaca novel genre ini, ia dianggap tidak 'berat'.

Dan kebiasaannya juga, buku-buku yang dianggap serius tidak laku, selalunya, dengan alasan ia 'berat', pembaca tidak suka, hanya sedikit dari yang sedikit gemarkan buku-buku yang genre 'berat' ini. Tetapi, dalam tempoh dua minggu, sejak Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL), Dubook Press membuktikan bahawa buku genre 'berat' bukan lagi masalah untuk dijual.

'Terima Kasih Si Babi Hutan' tulisan Ismail Ariffin atau lebih mesra disapa dengan nama Lepat, dijual mencecah 15 ribu naskah dalam tempoh dua minggu. Cetakan pertama, lima ribu naskah habis dalam masa tiga hari. Ini satu rekod untuk buku yang serius.

Kalau buku genre hiburan, mungkin ia satu perkara biasa, tetapi untuk buku yang selalunya dikatakan 'berat' terutamanya bagi golongan remaja, ia sesuatu boleh dibanggakan oleh penerbit dan penulisnya. 'Terima Kasih Si Babi Hutan' juga diterima dengan baik oleh remaja yang selalunya dikatakan hanya suka buku 'ringan'.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Dubook Press, Mutalib Uthman ketika ditanya Astro AWANI kenapa memilih (atau lebih tepat lagi sanggup habiskan duit) untuk menerbitkan buku tulisan Lepat ini menjelaskan, perjalanan hidup Lepat, segala susah payahnya, membuatkan Dubook Press mahu diterbitkan.

"Perjalanan, kepayahan yang ditempuhi Lepat itu menarik minat kami (Dubook Press) untuk menerbitkan buku ini kerana ia sedikit sebanyak, sama seperti apa yang kami tempuhi pada awal penubuhan syarikat ini.

"Kami akui, pernah ada buku yang diterbitkan oleh syarikat penerbitan indie terjual dengan lebih banyak pada hari pertama ia dilancarkan, tetapi ia merupakan buku dalam genre hiburan, buku 'ringan'.

"Tetapi untuk buku ini (Terima Kasih Si Babi Hutan), ia boleh dianggap belum ada lagi buku genre serius yang sold out dalam tempoh tiga hari pertama," katanya yang semakin aktif menerbitkan berbagai judul buku di bawah Dubook Press.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin antara mereka yang awal memiliki buku Terima Kasih Si Babi Hutan di PBAKL baru-baru ini.

'Terima Kasih Si Babi Hutan' merupakan catatan Lepat mengenai perjalanan hidupnya, yand ada ketikanya dilemparkan dengan berbagai tohmahan oleh mereka yang tidak pernah memahami atau tidak mahu untuk mengerti. Tetapi Lepat, tidak mempedulikan tohmahan yang ada masanya terlalu kejam, tidak pernah lelah untuk meneruskan perjalanan hidup yang telah ditakdirkan.

Ada kandungan buku ini merupakan catatan-catatan lama Lepat yang pernah cuba diterbitkan sebelum ini namun tidak menjadi kenyataan.

'Terima Kasih Si Babi Hutan' dijual pada harga RM25.00 senaskah. Pesanan boleh dibuat menerusi Facebook Dubook Press dan Lepat. - Astro Awani/16/5/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH