Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Sabtu, 16 Mei 2015

DAP TIDAK Halang Muktamar Pas di SelangorRAWANG - Secara terbuka DAP menyelar kenyataan Pas Kelantan yang mengecam tindakan Penasihat DAP, Lim Kit Siang berceramah yang berlangsung di Kota Bharu, Ahad lalu.

Ahli Jawatankuasa DAP Pusat, Datuk Teng Chang Khim menjelaskan dua status Facebooknya yang dimuat naik berhubung kenyataan balas terhadap tindakan Pas Kelantan yang bertegas melaksanakan hudud.

"Saya bidas secara logik kenyataan Pas Kelantan bahawa Kit Siang tidak hormati Kelantan masa pergi rumah mereka. Begitu juga dengan Selangor yang tidak setuju dengan hudud jadi kita tolak berdasarkan logik.

"Pas Kelantan kata kalau tak setuju hudud tidak boleh pergi Kelantan sepatutnya orang Kelantan yang mahukan hudud tak boleh datang Selangor yang tolak hudud," katanya kepada Sinar Harian.

Menurut Naib Pengerusi DAP Selangor itu, jika ikut logiknya memang begitu. Beliau turut menafikan laporan sebuah portal bahawa DAP Selangor menghalang penganjuran Muktamar Tahunan Pas kali ke-61 yang berlangsung di Kuala Selangor.

"Saya tidak pernah kata DAP halang muktamar Pas buat di Selangor. Itu fitnah, kenyataan portal itu jelasnya fitnah. Jawablah di akhirat nanti," katanya.

Adun Sungai Pinang itu menjelaskan, dalam polisi kesepakatan PR, pelaksanaan hudud yang diperjuangkan Pas Kelantan itu tidak pernah dipersetujui.

"Itu perjanjian bersama dalam PR. Pelaksanaan hudud tidak termasuk dalam perjanjian bersama PR.

"Masalahnya jika mereka bertegas ingin laksanakan hudud di Kelantan atas kapasiti kerajaan negeri. Adakah Pas Kelantan bukan di bawah Pas Pusat? Jadi mereka tidak boleh laksanakan hudud," katanya.

Tegas Chang Khim, perjanjian tetap perjanjian, sekiranya Pas tidak setuju dengan dasar bersama PR, Pas boleh keluar.

Sementara itu, Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali berkata, kenyataan DAP itu bukanlah bersifat serangan.

Katanya, hudud tidak terkandung dalam polisi yang diperjuangkan bersama PR seperti isu pendidikan, ekonomi dan keselamatan.

"Kita telah melihat banyak perubahan berlaku kalau timbul perbezaan pendapat. Kita bincang dalam keluarga (PR). Isu yang lebih sensitif lain juga kita telah selesaikan," katanya.

Kenyataan Azmin turut disokong Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Iskandar Abdul Samad

"Kita akan bincang bersama dalam PR, itu pendapat seorang sahaja," katanya. -Janatul Firdaus/Sinar Harian Online/15/5/15

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH