Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Sabtu, 17 Oktober 2015

Buat Seks Kerap Boleh ‘Pecah’ Batu Karang GinjalANKARA – Salah satu cara yang paling banyak dilakukan oleh doktor di seluruh dunia untuk mengatasi masalah kewujudan batu karang dalam buah pinggang pada seseorang pesakit adalah menerusi kaedah pembedahan.

Namun, penyelidikan terbaharu ini sekumpulan saintis Turki menemui cara lain yang lebih inovatif, kreatif serta mungkin menyeronokkan, iaitu dengan melakukan hubungan seks secara kerap bagi pasangan suami dan isteri.

Pengkaji dari Clinic of Ankara Training and Research Hospital di sini baru-baru ini menyarankan, bersetubuh sekurang-kurangnya dilakukan tiga hingga empat kali setiap minggu mampu mengatasi batu karang di ginjal.

Saintis yang juga dari Jabatan Urologi di hospital terbabit membuat kajian itu melibatkan 75 peserta dibahagikan tiga kumpulan dengan kelompok pertama diminta melakukan hubungan seks tiga hingga empat kali seminggu.

Manakala kumpulan kedua diberikan tamsulosin, iaitu ubat untuk mengendurkan otot prostat pada lelaki sehingga mereka perlu membuang air kecil menjadi lebih sering, dan yang ketiga, rawatan perubatan standard.

Setelah dua minggu, penyelidik tempatan itu mendapati 26 daripada 31 peserta dalam kumpulan yang diminta untuk aktif berhubungan seksual berhasil ‘mengeluarkan’ batu karang dari dalam ginjal mereka.

Kelompok kedua pula, seramai 10 daripada 21 peserta yang didapati berjaya menghapuskan masalah tersebut dan kumpulan ketiga, hanya 8 daripada 23 peserta yang berhasil mengatasi masalah batu karang dalam ginjalnya.

Batu ginjal yang berjaya dikeluarkan rata-rata berukuran 4.7 milimeter, dan ia selaras dengan penyelidikan serupa yang pernah diterbitkan jurnal bulanan Annals of Emergency Medicine di Amerika Syarikat suatu ketika dahulu.

Penerbitan berkala rujukan ternama yang diasaskan sejak 1972 itu merumuskan, melakukan hubungan seks nampaknya efektif untuk mengubati batu karang dalam ginjal meskipun ukurannya mungkin masih lagi kecil.

Jika ukurannya sudah lebih besar, doktor harus beralih kepada kaedah memberikan ubat tamsulosin yang terbukti sebanyak 83 peratus daripada pesakit berhasil menyembuhkan batu tersebut berukuran 5 hingga 10 milimeter. – Agensi/Mynewshub.cc/HAA/17/10/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH