Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Rabu, 21 Oktober 2015

Remaja Cipta 'Jam Bom' Pindah ke QatarTEXAS - AMERIKA SYARIKAT. Remaja lelaki yang menarik perhatian dunia selepas ditahan kerana jam yang diciptanya disangka bom mengambil keputusan untuk berpindah ke Doha, Qatar dan menerima biasiswa yang ditawarkan kepadanya.

Keluarga Ahmed Mohammes, 14, mengumumkan perpindahan tersebut dalam kenyataan beberapa jam selepas melawat White House sempena malam astronomi selepas dijemput oleh Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama.


Ahmed akan menerima tawaran Yayasan Qatar untuk menyambung pelajaran dibawah program inovasi anak muda.

"Ini bermakna, Ahmed sekeluarga akan berpindah ke Qatar di mana Ahmed akan mendapat biasiswa penuh untuk persekolahan menegah dan ijazah sarjana muda," kata wakil keluarga yang dipetik dalam satu kenyataan.

Sebelum itu, Ahmed turut melawat Doha pada awal bulan lalu dan dibawa melawat beberapa tempat dan bertemu Presiden Sudan, Omar al-Bashir.

Dalam pada itu, memetik satu kenyataan yang dikelurkan Yayasan Qatar, Program Inovasi Anak Muda mengalakkan penerima untuk merealisasikan cita-cita dan memupuk budaya inovasi dan kreativiti.

Dalam kenyataan itu, Mohammed turut melahirkan rasa kagum dengan apa yang ditawarkan yayasan berkenaan.

"Saya turut bertemu kanak-kanak lain yang berminta dalam bidang sains dan teknologi dan akan belajar banyak perkara kelak," katanya dipetik Al Jazeera. -Sinar Harian/21/10/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH