Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, , ,

Isnin, 29 Jun 2015

Budak Liwat Budak


Sekadar hiasan.
BULAWAYO (Zimbabwe): Sepuluh kanak-kanak lelaki dari Kem Polis Commonage Barat berusia antara enam hingga sembilan tahun menjadi mangsa liwat budak lelaki berusia 12 yang tinggal di kawasan sama dan rakannya yang tidak diketahui identiti mereka.

Tiga daripada tujuh mangsa dilaporkan hanya tinggal di dalam rumah sejak tiga hari lalu kerana tidak mampu berjalan akibat kecederaan serius.

Kejadian 14 Jun lalu itu dikatakan tidak dilaporkan kepada pihak berkuasa kerana ibu bapa budak yang dipercayai ketua geng terbabit mengancam keluarga mangsa.

Semua mangsa yang juga murid sekolah rendah berlainan itu dibawa untuk pemeriksaan di Hospital Mpilo dan doktor mendapati tiga daripadanya mengalami kecederaan serius.

Laporan perubatan yang didedahkan ahli keluarga mangsa menunjukkan memang ada tanda mereka diliwat.

Seorang ibu berkata: “Saya rasa ada sesuatu tidak kena dengan anak selepas dia pulang dalam keadaan terhenjut-henjut. Apabila disoal, dia mendakwa cedera ketika bermain. Tetapi saya tahu sesuatu yang tidak kena kerana dia murung dan akhirnya mengaku diliwat.

“Malangnya, dia antara tiga yang paling teruk cedera. Namun, kami memutuskan untuk mendiamkan perkara ini kerana ibu kanak-kanak yang meliwatnya mengancam melakukan sesuatu yang buruk jika kami mendedahkan nama anaknya.

“Apa yang lebih penting kini adalah anak-anak kami mendapat perlindungan supaya boleh membesar dengan tenang.”

Seorang bapa mangsa menyuarakan rasa terkejut seorang kanak-kanak tergamak mencederakan budak yang lebih kecil.

“Saya masih terkejut bagaimana budak bawah umur boleh melakukan perkara seperti itu? Anak saya kini terpaksa makan ubat dan berharap dia kekal stabil.

“Pihak sekolah tidak menyedari kejadian itu kerana bimbang berita tersebar seterusnya mempengaruhi kesihatan mental mereka,” katanya.

Seorang lagi ibu berkata, anaknya menceritakan dengan terperinci apa yang berlaku walaupun laporan perubatan mengatakan dia tidak diliwat.

“Si pelaku yang juga ketua kes liwat itu mempunyai beberapa rakan yang tinggal di luar kem. Saya tidak akan berhenti kerana perkara ini memberi kesan buruk kepada mental anak saya.

“Lebih membimbangkan, polis tidak mengambil langkah tegas untuk membawa perkara itu ke mahkamah.

“Bagaimana anak-anak kami mahu melalui kehidupan setiap hari dengan melihat orang yang meliwat mereka?” katanya. - Agensi/Harian Metro/29/6/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH