Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Jumaat, 12 Jun 2015

Tun Mahathir: Mengapa 1MDB Bodoh Sangat?


Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini memperincikan rundingan yang dibuat oleh 1MDB yang disifatkannya sebagai “kebodohan” syarikat itu.

Beliau mengakui, di sebalik serangan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, orang ramai masih tidak jelas apa yang tidak kena dengan firma pelaburan negara itu.

“Daripada komen di blog saya dan soalan yang ditanya pada saya ketika membeli belah, jelas bahawa ramai lagi kurang tahu mengenai 1MDB.

“Mereka cukup tahu Najib buat silap sesuatu dengan wang RM42 bilion yang dipinjam, tetapi tidak jelas apa yang salah sehingga saya minta dia letak jawatan.

“Jadi saya fikir saya kena jelaskan kenapa 1MDB salah, secara berperingkat,” kata Mahathir dalam blognya hari ini.

Menyentuh pelaburan 1MDB, Mahathir berkata syarikat itu ketara terlebih bayar ketika membeli aset tenaga, walaupun lesennya hampir tamat.

“Misteri kenapa 1MDB tidak tunggu sehingga lesen tamat. Genting (Bhd) dan (hartawan) Ananda (Krishnan) jelas buat duit lebih daripada yang sepatutnya,” katanya.

Katanya, 1MDB belanjakan RM18 bilion untuk membeli Tanjong Energy, Genting Sanyen dan Jimah Energy daripada Ananda.

“Jadi, bukan saja meminjam ada kosnya tetapi kos pelaburan yang tinggi bermaksud pulangannya rendah. Kenapa 1MDB bodoh sangat?” soal Mahathir. -Malaysia Kini/12/6/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH