Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Khamis, 11 Jun 2015

DAP Teruskan Impian Kelantan Walaupun PAS Putuskan Hubungan
DAP berikrar akan meneruskan projek membina rumah mangsa banjir di negeri Kelantan yang ditadbir PAS walaupun parti Islam itu memutuskan hubungan dengan mereka.

Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok berkata, projek Impian Kelantan itu projek kemanusiaan yang diusahakannya bersama badan bukan kerajaan (NGO) untuk penduduk Kelantan.

"Kita kena lihat perkara ini daripada dua sudut berbeza. Kami membantu mangsa banjir dan ia berdasarkan rasa kemanusiaan.

"Jadi, kita tak boleh kata keengganan PAS bersama kita dalam Pakatan Rakyat (PR) sebagai punca memutuskan hubungan dengan mangsa banjir," katanya selepas sidang media projek itu di ibu pejabat DAP pagi ini.

Sentimen sama turut disuarakan Ahli Parlimen Kuala Krai Dr Mohd Hatta Ramli pada muktamar lalu.

Beliau yakin DAP akan meneruskan projek itu yang dimulakan sejak awal tahun ini.

Pada sidang media pagi ini, Kok mengumumkan Impian Kelantan merancang menempatkan semula 40 rumah di Guchil di Kuala Krai, ke satu kawasan tanah tinggi seluas 5 ekar di Kampung Sungai Mas, Machang.

Kawasan baharu itu akan menempatkan 40 rumah, satu dewan awam, taman permainan kanak-kanak serta projek menternak ikan.

Setiap rumah menelan belanja RM50,000 dan jumlah keseluruhan yang diperlukan RM3.2 juta.

Bagi tujuan itu, satu majlis makan malam meraih dana akan berlangsung pada 11 Julai depan dan maklumat lanjut boleh diperoleh menerusi laman Facebook Gabungan Impian Kelantan. – The Malaysian Insider/11 Jun, 2015.


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH