Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Rabu, 17 Jun 2015

Inti Pati Ucapan Mat Sabu di Majilis "Jasamu Dikenang" @ "Perjuangan Baru Bermula"
Pimpinan Perjuangan Baru Bermula

Muar, Johor.

1. Kita dalam demokrasi, konsepnya majoriti tinggi, menanglah
.
2. Dasar kita Islam. Dengan Islam, kita berjuang dalam demokrasi.


3. Pas hilang kerajaan di Kelantan tahun 1978. 1990, PAS muafakat dengan S46 menang 52-0. TGNA jadi MB.

4. Terengganu kalah ketika 1962. Sehingga tahun 1999, hasil tahaluf BA, PAS berjaya mengambil alih Terengganu.

5. Kedah, tak boleh ambik alih. Tahun 2008, Melalui muafakat politik dalam Bersih Bebas dan Adil. PAS berjaya perintah Kedah.

6. Muafakat pilitik ini diteruskan sehingga PRU 13, kita berjaya memperoleh 52% undi popular.

7. Sebab itulah UMNO mencari jalan untuk memecahkan PR, itulah strategy sebenar mereka. Yang kita terperangkap dengan mereka itu kenapa? Sekarang Pakatan Rakyat telah musnah

8. Dalam masyarakat majmuk, muafakat baru harus dibina untuk kebangkitan Islam dan rakyat. Muafakat politik baru ini baru bermula dari selatan malam ini dan sekali gus akan merebak ke serata Malaysia.

9. Adakah Allah redho melihat kita membiarkan dan tidak melawan bersungguh-sungguh pemimpin negara rasuah, boros, zalim kepada rakyat?

10. kita semua mendokong agama Islam. kita mencari jalan bagaimana syariat Islam terlaksana, bukan menggunakan politik untuk syariat Islam.

11. Usul private bill. Pegawai dari perdana Menteri untuk masukkan segera dalam perbahasan parlimen segera mungkin. SUA tak tahu, AJK PAS Pusat tak tahu, Ketua Whip Parlimen tak tahu. Habis satu sesi, usul tersebut tidak di bahaskan. sidang Jun ini pun masih belum naik. Kita berpecah, Pakatan Rakyat berpecah, UMNo tipu kita. Kenapa kita terlalu bodoh untuk percaya kepada UMNO???

12. Saidina Ali pernah berkata, "Hadapilah org mukmin dengan hatimu dan hadapilah org bukan Islam dengan akhlak mu."

13. Bagi kita Perjuangan tidak ada kekecewaan. Perjuangan kita baru bermula dengan lembaran baru untuk kita tukar pemerintah UMNO BN.

14. Pemimpin sekarang pantang dapat microphone dari tv3, utusan. sambut selalu jawapan yang merugikan PAS dan Pakatan Rakyat.

15. Selepas kita akn bergerak bermula johor dan round seluruh negara untuk meneruskan Perjuangan ini yang teras kita adalah Islam.

16. Kami akan mencari wadah, wadah itu sebagai kenderaan untuk membela Islam, rakyat dan menentang kezaliman. -Haji Mohamad Sabu/Mat Sabu FC/17/6/15


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH