Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Jumaat, 19 Jun 2015

Sidang Dewan Rakyat Ditangguhkan, Lulus 9 Rang Undang-undang, Tanpa Bentang RUU Persendirian Hudud
Mesyuarat Kedua Penggal Ketiga Parlimen ke-13 yang bersidang sejak 18 Mei lepas ditangguhkan hari ini ke suatu tarikh yang akan ditentukan kelak.

Pada persidangan kali ini, Dewan Rakyat meluluskan satu rang undang-undang baharu iaitu Rang Undang-undang Kebajikan Haiwan 2015.

Sementara lapan lagi membabitkan pindaan akta iaitu Rang Undang-undang Antipemerdagangan Orang dan Antipenyeludupan Migran (Pindaan) 2015 , Rang Undang-undang Institusi Kewangan Pembangunan (Pindaan) 2015 dan Rang Undang-undang Bekalan Elektrik (Pindaan) 2015.

Rang Undang-undang Penerbangan Awam (Pindaan) 2015, Rang Undang-undang Perlindungan Pengguna (Pindaan) 2015, Rang Undang-undang Saraan Hakim (Pindaan) 2015, Rang Undang-undang Polis (Pindaan) 2015 dan Rang Undang-undang Angkatan Tentera (Pindaan) 2015.

Empat rang undang-undang yang dijadual dibentang untuk bacaan kali kedua pada persidangan Dewan Rakyat kali ini ditangguh dan dibawa ke persidangan akan datang.

Rang undang-undang berkenaan ialah Rang Undang-undang Profesion Kesihatan Bersekutu 2015, Rang Undang-undang Kanun Tatacara Jenayah (Pindaan) 2015, Rang Undang-undang Keterangan (Pindaan) 2015, Rang Undang-undang Dadah Berbahaya (Pindaan) 2014.

Persidangan Dewan Rakyat turut meluluskan usul Rancangan Malaysia Ke-11 (RMK11) yang dibentangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pada 21 Mei lepas tanpa sebarang pindaan pada 12.54 pagi Selasa lepas.

Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Seri Dr Ronald Kiandee yang mengumumkan penangguhan mesyuarat itu merakamkan ucapan terima kasih kepada anggota Parlimen yang memberi kerjasama bagi memastikan kelancaran perjalanan mesyuarat kali ini. – Bernama, 18 Jun, 2015.Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH