Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

Rabu, 25 Ogos 2010

DAP Anti-Islam? UMCO Lagi Teruk!


Datuk Zahid Hamidi sudah lupa atau sengaja melupakan sejarah? DAP dikatakannya anti-Islam, kerana beberapa kerat pemimpin utama parti itu tidak bersetuju dengan hukum hudud. Mengapa mereka berpandangan demikian? Kit Siang menyatakan bahawa Malaysia di bawah pemerintahan UMCO adalah negara sekular, cuma di bawah 3 PM terkini UMCO menguar-uarkan bahawa negara ini negara Islam. Walhal dari segi Perlembagaan, Malaysia negara sekular. Karpal pula memberikan alasan kerana Perlembagaan Malaysia menghalang pelaksanaan hukum tersebut.

Media memutarbelikan kenyataan mereka sehingga memperlihatkan mereka anti-Islam secara keseluruhan. Walhal pandangan yang diberikan oleh mereka hanya berkisar pada hukum hudud yang masih belum difahami secara mendalam. Seperkara lagi, Karpal dan Lim Kit Siang itu bukan orang Islam, sudah tentu mereka tidak memahami keperluan dan desakan untuk melaksanakan hukum tersebut. Kewajipan untuk melaksanakan hukum tersebut tidak terletak di bahu mereka. Jika Ahamad Zahid dengan mudah mengatakan DAP anti-Islam, UMCO dan pemimpinnya juga bolehlah kita labelkan anti-Islam juga! Artikel fasal kenyataan Ahmad Zahid boleh dibaca di sini.

UMNO yang perjuangannya dikatakan untuk menegakkan agama, bangsa, dan negara telah berkuasa di negara ini sejak 53 tahun lalu. Sudah ada enam PM yang dilantik daripada parti itu. Sejak sekian lama, parti itu mendominasi Dewan Rakyat. Namun, ironinya, parti yang terjerit-jerit memberitahu orang ramai bahawa mereka pembela agama, bangsa dan negara tidak pernah berusaha untuk menjadikan hudud sebagai undang-undang. Malah inisiatif Kelantan untuk menjalankan hukum ini ditentang oleh Tun Mahathir dan pemimpin UMCO dengan pelbagai alasan.

Yang berikut adalah antara kenyataan yang didakwa dikeluarkan oleh pemimpin UMCO tentang hudud:


Sudah terang lagi bersuluh. paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih. Lawaknya, blogger UMCO yang secara sengaja atau tidak menghentam PAS kerana bersekongkol dengan DAP kerana parti itu kononnya anti-Islam. Mereka menuduh parti Islam itu tunduk kepada desakan DAP dan bermacam-macam lagi tanpa mengaitkan peranan parti yang disokong oleh mereka terhadap kegagalan pelaksanaan hudud di Malaysia.

Berkaitan:

Siapa kata DAP anti-Islam?
* Orang Islam boleh laksana hudud: Naib Pengerusi Kebangsaan DAP, Dr Tan Seng Giew

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH